Zavřít

5 důvodů, proč se stát členem České asociace discgolfu

Vyzkoušeli jste discgolf, máte vlastní disky a uvažujete, že si zkusíte zahrát nějaký ten turnaj. Nebo už jej dokonce máte za sebou? Pak není nač čekat, další krok ve vašem discgolfovém rozvoji je členství v České asociaci discgolfu (ČADG).

1. Buďte součástí discgolfové komunity

Pokud čtete tenhle článek, tak vás už discgolf pravděpodobně okouzlil a víte, jak neskutečně je chytlavý. A to ještě vůbec netušíte, jaký zážitek jsou turnaje. Teprve na nich poznáte všechny ty skvělé lidi a nové přátele, kteří se v discgolfu pohybují. A dost možná se časem stanete i členem nějakého discgolfového klubu.

ČADG český discgolf rozvíjí, sdružuje discgolfové kluby a hráče, zastřešuje turnaje a ligy, určuje pravidla, podporuje juniory a našemu milovanému sportu dává řád.

2. Hrajte turnaje a bodujte v ligách

Většiny turnajů se sice můžete zúčastnit i bez, ale s členstvím v ČADG budete mít celkem výraznou slevu. Takže se vám těch pár stovek do roka a do dne dost možná vrátí. Navíc mohou členové asociace bodovat v oficiálních regionálních ligách, v 2. lize discgolfu i v 1. lize discgolfu. A to se rozhodně počítá.

3. Berte to jako pojistku

Sami si upřímně zodpovězte otázku: už vám někdy disk letěl tam, kam neměl? Třeba na chodník, na silnici, do okna, zbytečně blízko k někomu jinému. Troufám si hádat, že ano. A dost možná by z toho v mžiku oka mohl být docela malér.

Součástí členství v ČADG je pojištění odpovědnosti. Pokud na discgolfu nedejbože rozbijete okno nebo někoho zraníte, budete za něj dost rádi. A vztahuje se jak na hru na turnaji, tak na trénink na discgolfovém hřišti.

4. Pomozte českému discgolfu v dalším rozvoji

Za fotku děkujeme České discgolfové reprezentaci a ČADG.

Asociace český discgolf zastřešuje, pomáhá mu růst a rozvíjí jej. Nesejde na tom, zda chcete někam zapadnout a svým členstvím vyjádřit dík těm, kteří český discgolf tlačí dopředu. Či snad občas zorganizovat nějaký menší turnaj, stát se členem jednoho z orgánů ČADG, nebo si vzít na starost Mistrovství České republiky. Možností je spousta.

5. Stojí to pár korun

Discgolf není drahý sport, ani členství v asociaci vás proto nezruinuje. Pokud jste ještě nikdy nebyli členy, bude vás roční členství stát 250 Kč (respektive 125 Kč pro juniora). Navíc pokud jste v nějakém členském discgolfovém klubu, bude to ještě o něco levnější. Kompletní tabulka s cenami členství níže.

Typ členství ČADGStávající členNový člen*
Jsem členem discgolfového klubu*400 Kč200 Kč
Nejsem členem žádného discgolfového klubu*500 Kč250 Kč
Jsem junior* a zároveň jsem členem klubu*200 Kč100 Kč
Jsem junior* a zároveň nejsem členem žádného klubu*250 Kč125 Kč
Výše členských poplatků pro sezónu 2021

*Nový člen je hráč, který nikdy (nebo v posledních 4 letech) neměl aktivní členství ČADG.
*Discgolfový klub znamená v tomto případě oficiální klub, který má aktivní členství ČADG.
*Junior je hráč, který se narodil letos dovrší maximálně 18 let.

Inu, teď už snad máte důvodů, proč se stát členem ČADG dostatek. Tak dlouho neváhejte a staňte se členy ještě dnes!

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.