Zavřít

Discgolfové lázně – balzám pro tělo i ducha

21. turnaj letošní sezóny, který je organizován pod záštitou proDG.cz, se uskutečnil v nádherném prostředí lesoparku Priessnitzových léčebných lázní Jeseník.

Třetí desítka turnajů organizovaných týmem proDG.cz je načata. 21. turnaj letošní sezóny, který je organizován pod záštitou prodiscgolf.cz, se uskutečnil v nádherném prostředí lesoparku Priessnitzových léčebných lázní Jeseník.

Jeden z nejkrásnějších DiscGolfParků České republiky (DiscGolfPark Priessnitz) se nachází v nejvýchodnějším výběžku Rychlebských hor, ve výšce 620 m. n. m. Díky vzdušným proudům přicházejícím od Baltského moře nabízí zdejší hřiště nejčistší ovzduší v rámci kontinentální Evropy. Při pohledu na hřiště je srdce každého discgolfisty zaplaveno blahem (skvělé pro kardiaky!).

Tým proDG.cz již tradičně zahájil nádherný discgolfový víkend na Jesenicku discgolfovou Akademií (http://www.prodiscgolf.cz/blog/akademicke-uspechy-v-ostrave) pod taktovkou Přemysla Nováka. Místní nadšenci a lázeňští hosté měli možnost pod vedením zkušeného hráče a instruktora zchladit své rozdivočené počáteční pokusy, poladit své discgolfové dovednosti a dát diskům ten správný směr.

Díky forhandové pistolce dnes na turnaji nestřílím slepejma!

účastník Akademie a turnajový hráč

Harmonogram turnaje byl poupraven tak, aby se na výhoziště mohli dostavit i hráči ze vzdálenějšího okolí. I přesto však někteří nelenili a DiscGolfParkem Priessnitz brouzdali už od časných ranních hodin (tímto zdravíme rodinu Hotárkovic!).

Turnaj Priessnitz Open 2014 byl zahájen v 10:10 prvním kolem, do kterého téměř všichni hráči vstupovali jako do studených Priessnitzových lázní. Neznámé prostředí, nové hřiště a dosud neprovětrané nástrahy designera. Turnajově byly otevřeny dvě kategorie: Open a Women.

V prvním kole si nejlépe s nástrahami hřiště poradili lázeňští šviháci Lukáš Jedlička (D.U.B.hill Odry) a Přemysl Novák (Moravian Gators Nový Jičín) – oba shodně 24. V kategorii Women se na přední příčku vyšvihla Andrea Knápková (Moravian Gators Nový Jičín) se skóre 32.

Částečně obeznámení s místním prostředím jsme vstoupili do druhého kola, v němž do hry vstoupil i silný vítr. Tento ne vždy vítaný element nejlépe dokázal zkrotit Jakub Knápek (Albatros discgolf Team a Moravian Gators Nový Jičín), který rekordem hřiště (21) zchladil všechny své pronásledovatele. Zlepšeným výkonem ve druhém kole (30) se na přední příčku v kategorii Women dostala Petra Javorková (Moravian Gators Nový Jičín).

Do třetího kola vstupovali všichni hráči s vědomím, že dostat se pod par není zas až tak jednoduché, ale s o to větší touhou to dokázat. Ve třetím kole se vítr lehce uklidnil, což přineslo zářivý okamžik pro Dana Večeře. Na jamce č. 4 vyvěsil disk do vzduchu a ten se nekompromisně zahryzl do řetězů. Plaketka prodiscgolf.cz za eso tedy právem náleží hráči z Červené Vody (http://www.prodiscgolf.cz/blog/turnajova-esa-prodg-cz/). Za zmínku stojí také třetí kolo nejmladšího účastníka turnaje – juniora Martina Kubáta (Bazarmix Ostrava), který jako devítiletý na svém prvním turnaji zahrál krásných 37.

Ve finále si v kategorii Women udržela po stabilních výkonech první příčku Petra Javorková (117), druhou příčku pro Bushcraft DG Kopřivnice vybojovala Lucie Hotárková (127) a na třetím místě se s celkovým skóre 137 umístila Andrea Knápková.

Finalistů v kategorii Open bylo hned šest. Radek Knápek (Moravian Gators Nový Jičín) a Josef Hlava (DG Králíky) sváděli souboj o to, kdo zůstane v elitní pětce. Nervy na uzdě a vynikající finálový výkon předvedl právě druhý jmenovaný, který se dokázal popasovat s nástrahami finále natolik, že celkově urval bronzovou pozici se skóre 94. Finálových 17 hodů a vyrovnané výkony po celou dobu turnaje přinesly zlatou příčku Přemyslu Novákovi (89) a stříbro si odnesl juniorský Albatros Jakub Knápek (92).

Nádherný turnaj v ještě krásnějším prostředí, panoramata, čerstvý vzduch, lázně a discgolfíček. Zkrátka a dobře – balzám pro tělo i ducha.

O autorovi