Zavřít

Druhá liga zahájena naším turnajem v Komárně

Druhá discgolfová liga ČADG letos začala pěkně zostra. Rovnou na nejdelším hřišti v ČR, přes 3 kilometry dlouhém Komárno DiscGolfParku ve stejnojmenné obci kousek pod Kelčským Javorníkem. Po dlouhé zimě a omezení se turnaje zúčastnilo hned 89 discgolfuchtivých nadšenců, kteří se celí natěšení proháněli po hřišti už od pátku.

Golf, parno a stín v lese

Turnaj proběhl na pevném 18 jamkovém hřišti nacházejícím se v golfovém areálu v obci Komárno. Pro turnaj nebylo téměř vůbec upraveno, můžete si jej tedy zahrát úplně kdykoli. Stačí zaplatit 150 Kč a můžete si tuhle překrásnou a náročnou osmnáctijamku užít naplno. Jak už z golfové podstaty místa vyplývá, hřiště bylo posekáno a připraveno naprosto famózně, připadáme si skoro až rozmazleně, na takhle krátkou travičku na discgolfu opravdu nejsme zvyklí.

Na druhou stranu je třeba říci, že je hřiště na obrovské ploše a ve vedru, které o víkendu panovalo, to bylo pořádně náročné. Obzvlášť po deštivém a chladném květnu a v kombinaci s neskutečnou délkou hřiště. Nakonec se většina hráčů těšila i na techničtější lesní jamky, kde byla teplota o trochu nižší. I když nutno podotknout, že to je po pár bogeyčkách a nadměrnému datlování mezi stromy rychle přešlo a na výhozišti třináctky už se zase těšili ven.

Nejzapamatovatelnější jamkou turnaje je jednoznačně dvanáctka, jediná opravdová tunelová jamka v ČR. Někomu se líbí více, jinému méně, na nás úplně není, abychom ji hodnotili, rozhodně ale zapadá do příběhu celého turnaje.

Discgolf a parníky

Na prvním větším turnaji této sezóny se někteří hráči projevili o dost výrazněji, než by se dalo čekat. Obzvlášť vítězové. Ve pěti kategoriích z celkových šesti se totiž vítěz utrhl zbytku startovního pole o 10 či více hodů. To je neuvěřitelné číslo a neskutečná dominance. Zkrátka a dobře, vítězství o parník. Jedno takové si v MPO odvezl Jakub Semerád s – 31 (Team Latitude64), druhý byl náš nový Albatros a věkem junior Petr Mrázek s -20 (proDiscgolf.cz Albatros Team a Bazarmix Ostrava) a třetí Daniel Konečný s -18 (Discgolf Club Moravský Krumlov). V MP40 o další parník zvítězil Marek Šrom s -19 (Discgolf Club Moravský Krumlov), v MP50 zase o jiný parník Martin Slížek (DGC Praha) s -15, v MJ18 o veliký parník Martin Štípek (Eagles Uničov) s -22 a v MJ12 o největší parník (27 hodů) ze všech vyhrál Marek Surjomartono (DGC Praha) s +5.

Naproti tomu v nejněžnější kategorii FPO se o žádném parníku mluvit nedalo, skóre bylo velmi vyrovnané a nakonec zvítězila Martina Vajdová (Bazarmix Ostrava) s celkovým skóre -3. Nutno podotknout, že kategorie FPO, MP50 a MJ12 hrály ze zkrácených oranžových výhozišť.

Valašská discgolfová pohádka

Byla by ostuda zde nezmínit jednoho velmi důležitého člověka, bez kterého by tenhle turnaj nikdy neproběhl. Silvestr Mikuláštík, majitel golfového areálu v Komárně i na Búřově, je neuvěřitelný srdcař, discgolfový nadšenec a člověk, který se nezalekne ničeho. To, že před pár lety objevil discgolf a rozhodl se na Búřově vybudovat první hřiště, je to nejlepší, co mohlo moravský (a obzvlášť valašský) discgolf potkat. Teď už mají jeho hřiště za sebou pár let postupného vylepšování a zdokonalování, loňský druholigový turnaj na Búřově a letošní druholigový turnaj na Komárně a začátkem července nás čeká i búřovská 1. liga discgolfu. Silvero, děkujeme! Tobě i celé rodině. ❤️

Sečteno, podtrženo

Mockrát děkujeme Silverovi a jeho týmu a dobrovolníkům za to, jak hřiště připravili, hráčům za účast a nejlepším gratulujeme ke krásným umístěním. Vlastně gratulujeme všem, kteří jsou se svými výkony (nebo alespoň některými hody) spokojeni. A České asociaci discgolfu děkujeme za to, že mohl být turnaj součástí 2. ligy discgolfu.

Martinu Jarošovi pak děkujeme za překrásné fotografie (odkazy na fotogalerie níže) a Tomovi Valíkovi za krásné video.

Fotogalerie z tréninku: https://www.facebook.com/media/set?vanity=proDiscgolfcz&set=a.4190165727711279
Fotogalerie ze soboty (1. a 2 kolo): https://www.facebook.com/media/set?vanity=proDiscgolfcz&set=a.4192926897435162
Fotogalerie z neděle (3. kolo a vyhlášení): https://www.facebook.com/media/set?vanity=proDiscgolfcz&set=a.4195667213827797

Kompletní výsledky turnaje na PDGA: https://www.pdga.com/tour/event/52370
Kompletní výsledky turnaje (po jamkách) na idiscgolf.cz: https://idiscgolf.cz/turnaje/559

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.