Zavřít

Fundraisery Disc Golf World Tour

Světově nejprestižnější discgolfová soutěž představila 3 zbrusu nové disky. Těmi neopovrhne žádný discgolfista. XT VAviar, Star VRoc3 a C-line PDx.

Dorazí k nám sice až v lednu, ale předprodej je už zahájen! Každý, kdo si jeden z fundraiserů objedná, dostane do e-mailu speciální poukázku, ať má co dát pod stromeček. A jakmile k nám disky přijedou, hned je přepošleme.

Ve všech třech případech se jedná o vylepšené bestsellery. Aviar je jednoznačně nejoblíbenější putter všech dob a s VRimem nejspíš dokáže divy. Roc3 je na tom úplně stejně, spolu se svým starším bráchou Rocem už toho nalétali opravdu hodně. A Kryštof byl jedním z prvních lidí, kteří ho v Americe testovali, takže ho dobře zná. Poslední z třetice je C-line PDx, driver mezi PD a PD2, s X faktorem. Společně tvoří současnou trojici disků, díky kterým může každý přímo podpořit Disc Golf World Tour. A jsou vyloženě nádherné!

XT VAviar

Aviar Putt & Approach s malým beadem zespodu, podobným tomu u P1x. Díky tomu kombinuje nejlepší vlastnosti obou zmíněných disků, tedy to, jak rovný je Aviar a to, jak rovná je P1x. Ve výsledku je ještě rovnější. Člověk si ho snadno oblíbí. V ČR jich bude celkem 10, 5 modrých a 5 zelených.

Star VRoc3

Nejlepší. Midrange. Všech. Dob. Testoval jsem ho na ulici v Rancho Cucamonga a na první hod si ho zamiloval. Je extra rovný, ve větru i v bezvětří. Ke konci letu trochu připomíná klasické frisbeečko, které nefaduje, ale spíše jen tak nějak klesá k zemi.

Kryštof Novák

Realita je taková, že se jedná o Roc s VRimem (vylepšeným rimem, mají ho např. P1x, VRocVCobra) s placatou horní částí disku (proto ta 3 – Roc3Shark3Teebird3Leopard3, atd.). Ve výsledku to znamená, že oproti svému nejstaršímu bráchovi je rovnější, má menší glide a větší rychlost.

A ani milovníci Discmanie se ho nemusí bát, forma patří totiž právě jí. Jedná se o partnerství mezi oběma značkami. Tenhle disk nikdy nebude v sériovém prodeji, vždy jen jako fundraiser. V ČR jich bude 20.

C-line PDx

Discmania ho řadí někam na půl cesty mezi PD a PD2. Letové charakteristiky jsou 11 | 4 | 0 | 3 a podle ohlasů na internetu skutečně má X faktor. Zatím jsme ho neházeli ale už teď víme, že ho chceme. Jedno půjde do bagu, jedno na zeď do pokoje, jedno do koupelny, jedno nad jídelní stůl a jedno na výstavku do shopu na Divadelní 14, Nový Jičín. Tomu potisku se totiž nedá odolat. V ČR jich bude 10.

Předprodej už probíhá, doporučujeme jednat rychle!

Na fundraisery se nevztahují žádné slevy.

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.