Zavřít

HDGT 2016: Herní systém a infografika

Tak jako minulý rok i letos přinášíme HrajDiscgolf Tour – sérii 32 turnajů zaměřených na začátečníky s vyvrcholením na superfinále v Hostačově!

Historie

HrajDiscgolf Tour (dále jen HDGT) je projekt, který jsme nastartovali ve spolupráci s internetovým obchodem Ultimo.cz už v roce 2013. Tehdy bylo turnajů méně a finále proběhlo v zámeckém parku Čechy pod Kosířem. Nešlo ale ještě tak úplně o bitvu mezi Čechy a Moraváky.

V roce 2014, si dala HDGT pauzu, ovšem minulý rok (2015) se vrátila v plné síle a se zbrusu novým systémem. Celkem se uskutečnilo 28 turnajů geograficky rozdělených do 7 skupin. Z každé skupiny se ti nejlepší hráči z každé kategorie kvalifikovali do Hostačova na finále konferencí (česká a moravská). Tam byli po urputném boji vybráni ti nejlepší hráči, kteří poté utvořili tým Čech a tým Moravy. Utkali se v nedělním superfinále, z něhož nakonec vzešel vítěz – tým Čech!

Flash animace

Přehrát na YouTube

HDGT 2016

Systém bude totožný s tím z roku 2015. Tentokrát bude turnajů 32 a skupin 8, viz infografika níže. Herní systém je dále vysvětlený pod infografikou.

Turnaje HDGT

– Konkrétní herní systém turnaje je na každém řediteli, může se hrát 3×9 jamek + finále, 4×9 jamek, 3×12 jamek, 2×18 jamek…

– Do finále konferencí je možnost se kvalifikovat jen ve 4 kategoriích – Open (MPO), Women (FPO), Master (MPM) a Junior (MJ1). Na turnajích by proto měly být otevřené jen tyto.

– Bodový systém je stejný, jako pro turnaj 2. ligy ČADG. Na každém kvalifikačním turnaji lze získat maximálně 50 bodů. Poté se body rozdělují podle klíče který je uvedený v SŘ ČADG.

– Turnaje jsou rozděleny do 8 skupin tak, aby v každé skupině byly 4. Každému hráči se počítají 3 nejlepší výsledky v rámci jedné skupiny. Ti nejlepší se pak kvalifikují do finále konferencí (29.10. v Hostačově), kde se určí reprezentanti jednotlivých konferencí pro superfinále HDGT.

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.