Zavřít

HEIPARK Open zažil svou ligovou premiéru!

Pořádné hřiště, silná konkurence a aprílové počasí. To Heipark Open 2019 shrnuje v jedné větě. Protože se to však dá rozepsat mnohem podrobněji, vytvořili jsme tento článek, kde se na turnaj podíváme okem designéra, organizátora a fotografa.

Jak každý pravidelný návštěvník tohoto webu (snad) dobře ví, pro discgolf uděláme úplně všechno. Není to jen o prodávání disků a počítání korunek, ale hlavně o posouvání našeho milého sportu dál a dál. Ať už stavěním samotných hřišť, pořádáním malých i velkých turnajů, nebo něčím úplně jiným.

Za turnajem Heipark Open jako obvykle stojí náš tým ve složení Petr Bujnošek (ředitel turnaje a stavitel hřiště), Přemysl Novák (designér hřiště), Michal Grepl (pobočník stavitele hřiště) a Kryštof Novák (PDGA official a mistr turnajové administrativy). Organizátorem je tedy přímo značka proDiscgolf.cz za podpory DiscGolfParku Česká republika, HEIPARKu Tošovice, ASFitness Nový Jičín a České asociace discgolfu.

Když jsme se rozhodli zorganizovat víkendový turnaj v areálu HEIPARKU Tošovice, byla to pro nás velká výzva. Navrhnout na tak krásný prostor ideální hřiště pořádný oříšek.

Přemysl Novák

Pár slov ředitele turnaje

Na organizaci Heipark Open jsme se po designu hřiště opravdu těšili. K náročné pevné devítijamce se navrhla trochu otevřenější, ale o nic méně zábavná druhá devítijamka, která měla snad vše, co si discgolfista může přát. První body přípravy na turnaj nám hodně ulehčil samotný Heipark poskytnutím perfektního zázemí a podpory pro naši práci. Ať už šlo o útulné turnajové centrum nebo poskytnutí prostředků pro stavbu hřiště. Hřiště se stavělo za krásného teplého počasí, při kterém byl každý detail přípravy hřiště radost. Po dvou dnech práce na hřišti pak začal samotný turnaj.

Páteční komorní atmosféra turnajového meetingu byla lehkým zklamáním, ale to brzy vystřídalo nadšení s výhozem prvního turnajového kola. Náročné podmínky nás provázely celou sobotu, ale hráči bez problémů odehráli vše, co museli. Po prvním kole se na přední příčce v MPO objevil samotný designér hřiště Přemek Novák, v závěsu za ním se držel Mistr střední Evropy Michael Rádl a novojičínský junior Šimon Galia. V kole druhém se na přední příčku dotáhl albatros Bohdan Bílek (mistr Evropy v MJ18) a dorovnal tak vyrovnaného Rádla. Dva hody na ně ztrácel albatros Kryštof Novák a Šimon Galia, další hod pak Přemek Novák. V FPO vedla albatroska Eliška Bártková (mistryně ČR 2018), v MP40 novojčínský gator Radek Knápek a brněnský fénix Roman Ševčík, v MJ15 přerovský Jan Janků spolu s pražským Vojtou Švábem a v MP50 ostravský Radek Čižmař. Sobotní program uzavřela tradiční puttovačka a hráčská párty.

V nedělní finálový den už nás přivítalo opět sluníčko a téměř dokonalé discgolfové počasí. Radost ze hry a perfektně připraveného hřiště převládala jak mezi hráči, tak mezi organizátory. Tento den se vážně povedl, a to dohnalo některé hráče k fantastickým okamžikům. Optimistické počasí se nejvíce podepsalo na hře Šimona Galii, který hrál v prvním flightu MPO a hned na druhé jamce hodil příhoz ze 100 metrů do koše (a dal eagle), aby ho chvíli poté doplnil druhým příhozem do koše ze 70 metrů na páte jamce (a dal druhý eagle). Podobně na tom byl i albatros Jakub Knápek, který hodil podobný příhoz na 5. jamce jen pár minut před Šimonem (eagle) a k tomu ještě eso na 13. jamce. Oba si tak odnesli mastné odměny za eagly a Kuba k tomu přihodil i celý acepool, protože dal jediné eso turnaje. Celkovým vítězem turnaje se stal překvapivě (i on sám byl překvapen) Kryštof Novák, který zahrál solidní poslední kolo a o hod předčil své spoluhráče Bohdana Bílka a Přemka Nováka. V FPO své vedení v pohodě udržela Eliška Bártková, v MP40 vyhrál Radek Knápek, v MP50 ostravský Pavel Marišinec a v MJ15 po rozhozu přerovský Jan Janků.

Předání cen vítězům a poděkování hráčům bylo sladkou tečkou za prvním turnajem v Heiparku Tošovice. Závěrečný potlesk organizátorům nás zahřál u srdce, děkujeme za podporu a těšíme se na dalším turnaji!

Za tým proDiscgolf.cz,
Petr Peca Bujnošek

Kompletní výsledky po jamkách jsou tady: https://idiscgolf.cz/turnaje/detail/103.aspx
Výsledky na PDGA tady: https://www.pdga.com/tour/event/40355
Fotoalbum ze soboty tady: https://www.facebook.com/638370996224121/photos/?tab=album&album_id=2269027719825099
Fotoalbum z neděle tady: https://www.facebook.com/pg/proDiscgolfcz/photos/?tab=album&album_id=2270331836361354

O autorovi