Zavřít

Morava zvítězila ve finále HrajDiscgolf Tour 2016!

HDGT 2016 ovládla Moravu a Morava ovládla HDGT 2016. Po 31 turnajích, které se odehrály ve všech koutech České republiky. dospěla HDGT do velkého finále v Hostačově.

Během celé sezóny probíhaly po republice turnaje HDGT. Rozděleny byly do dvou konferencí (Čechy a Morava) a osmi skupin (Hraničáři, Osadníci, Měšťané, Loupežníci, Poutníci, Vinaři, Va-laši a Havíři). Z každé skupiny postoupilo do finále konferencí 10 nejlepších hráčů (3x Open, 3x Junior, 2x Women, 2x Master). To proběhlo 28.10. v Hostačově, kde všichni tito kvalifikovaní zápolili o postupová místa do velkého superfinále – souboje reprezentace Čech, proti reprezentaci Moravy.

Páteční finále konferencí

Hrály se dvě kola na Pro Layoutu DiscGolfParku Hostačov. Nejlepších 6 hráčů kategorie Open, nejlepších 6 hráčů kategorie Junior, nejlepší 3 hráči v kategorii Women a nejlepší 3 hráči v kategorii Master mělo utvořit reprezentaci Čech a reprezentaci Moravy. Rekordmanem dne se stal novojičínský junior Bohdan Bílek, který zopakoval jarní rekord svého spoluhráče Jakuba Knápka -11. V sobotu Bohdan nakonec nenastoupil, kvůli zranění během distance contestu.

Sobotní superfinále

Bohužel, reprezentantů Čech dorazilo málo, a proto jsme se museli uchýlit k drobné změně pravidel. Čechy reprezentovali tito: Tomáš Redlich (Open), Tomáš Verner (Open), Ladis Dragoun (Open), Saša Fuchs (Open), Jan Nadberežný (Open), Jan Redlich (Open), Jakub Semerád (Junior), Martin Čech (Junior), Magdaléna Popková (Women), Roman Hradil (Master), Jarda Pek (Master) a Jiří Valda (Master).

Moravu reprezentovali: Michal Grepl (Open), Ondřej Vojtášek (Open), Kryštof Novák (Open), Marek Budík (Open), Ondřej Vitešník (Open), Michal Kališ (Open), Jakub Knápek (Junior), Jakub Zdráhal (Junior), Šimon Galia (Junior), Marek Vincour (Junior) Miroslav Budík (Junior), Jan Bártek (Junior), Eliška Bártková (Women), Michaela Pavelová (Women), Ivana Sobotková (Women), Radek Knápek (Master), Martin Zdráhal (Master) a Petr Zahrádka (Master.

Některé kvalifikované bohužel na poslední chvíli ještě skolila nemoc, či zranění, takže v sobotu nehráli.

I kvůli malému počtu reprezentantů Čech bylo v sobotu rozhodnuto už brzy – po prvním kole, po jamkovce. Tým Moravy nasbíral tak vysoký počet bodů, že tým Čech už je neměl šanci dohnat. Po obědě se proto slavnostně předal pohár, vítězný tým se s ním vyfotil a bylo po všem.

Jak už to tak ale bývá, discgolfisti nemají nikdy dost a proto se odpoledne nakonec hrál ještě jeden, jednokolový turnaj. Zvítězil Jakub Zdráhal (Albatros proDiscgolf Team) se skóre -8.

HDGT 2016 je za námi a HDGT 2017 už visí ve vzduchu. Budeme vás informovat. 🙂

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.