Zavřít

Od Elišky: Discgolf Camp Továrna na discgolf 2021

Píše se to velmi těžko, ale discgolfcamp 2021 je za námi a nám nyní nezbývá nic jiného než se těšit na příští rok. Naštěstí si každý z nás za poslední týden stihl vytvořit tolik vzpomínek, které si budeme ještě dlouho a rádi vybavovat a to s úsměvem ve tváři. 

Discgolf camp Búřov č. 2

Kemp se konal již podruhé na horské chatě Búřov a zúčastnilo se jej 27 nadšených discgolfistů, kteří dostali s předstihem zlatý ticket k tomu, aby mohli přijet. Pokud nerozumíte této větě, tak jste asi neviděli Karlík a továrna na čokoládu, film, kterým byl náš tábor inspirován. Majitelem naší discgolfové továrny byl Greplík Willi Wonka a jeho pomocníky byli diskolumpové Matěj Vojtík, František Trenz, Eliška Bártková, Bohdan Bílek, Pavel Kotala a Kryštof Novák. Ti si pro zaměstnance továrny (účastníky) připravili velmi pestrý a nabitý program plný jak discgolfu, tak různých her. O to, abychom neměli prázdná bříška se postaral šéfkuchař Šimon Galia a jeho pomocníci Marcela Tobolová a Vladimír Kříž. Bolístky nám pofoukala zdravotnice Peťka Greplová. 

Start-upy

Účastníci byli rozděleni do tří týmů a jejich úkolem bylo vytvořit si vlastní discgolfové firmy, které budou vyrábět disky, sponzorovat hráče, atd. A tak bych vám ráda představila tyto nováčky na trhu: Sunset discs, Sky discs a Valbebú. Možná si říkáte, co znamená název Valbebú? Je to jednoduché: Val = Valašská Bystřice, Be = Beskydy, Bú = Búřov. Tyto tři nově vzniklé firmy proti sobě soupeřily v různých hrách, ze kterých si vždy odnesly procenta, která představovala podíl na trhu. 

Náplň dne

Dopoledne byly vždy na programu tréninkové bloky, kde jsme trénovali jak drivování a puttování, tak i hru na krátkém hřišti, kde jsme vypilovali příhozy. Po obědě a osobním volnu se děti vydaly na hřiště. Následovala svačinka a před a po večeři jsme hráli hry. Velmi oblíbenou hrou se stala hra, se kterou přišel diskolump Kryštof – Výroba disků – materiály a příměsi. Bylo zde důležité rozumět grafům, rychle běhat, skákat jako žabák, chodit po čtyřech a vědět, co znamená: „Pozor, změna!!“. Každou minutu se totiž dle grafu měnily ceny materiálů a příměsí, které se děti snažily prodat za co nejvyšší cenu dále. Kryštofovo „Pozor změna!!!“ mu zůstalo i nadále a jeho popularita u dětí po této hře lehce klesla (vtip). Každý večer jsme ukončili tím, že jsme se podívali na večerníček, který natočil a sestříhal diskolump Matěj. 

Podívat se na ně můžete zde: https://www.youtube.com/channel/UCQgwWaZ2DJk_Echr8yZ003Q/videos 

Pak už byl čas přesunout se do říše snů a nechat si zdát o létajících discích a poslouchat ten líbezný zvuk cinkání košů. 

Poslední den – vyvrcholení

Takto vypadaly všechny dny až na ten poslední, kdy jsme testovali dovednosti a hráli krátký devíti jamkový turnaj. Po turnaji jsme vyhlásili celkové výsledky, pogratulovali vítězům i poraženým a rozdali ceny. Vítězem se stala značka Sky discs, která na trhu ukořistila největší podíl. Všechny děti si z tábora odnesly krásné ceny v podobě láhve na pití a začátečnické sady disků od značky Discmania, která byla jedním ze sponzorů našeho campu. K tomu ještě dostaly šátek s logem našeho tábora a něco sladkého na zub. Poté už následovalo osobní volno, táborák a diskotéka, první v historii Discgolf campu. 

Rekapitulace

Na konec bych chtěla napsat, že jsem neskutečně ráda, že jsem se mohla zúčastnit již šestého Discgolf campu. Je to pro mě vždy jeden z nejlepších týdnů v roce a cítím, že to, co děláme, je víc než správné. Je úžasné sledovat, jak se děti během týdne zlepšují, jak jsou oddané dát do tréninku i do her kus sebe. A to přináší ovoce. Stávají se z nich malí profesionálové, kteří nás všechny v budoucnu určitě potrápí. Ale jenom pokud budou mít i nadále pevnou vůli a budou chtít. Na táboře také vzniká spoustu nových přátelství a upevňují se ty staré. Zažili jsme zde taky spoustu zábavy a všichni jsme z kempu odjeli sice unavení, ale spokojení. A tak to má být. 

Poděkování

Děkujeme všem, kdo se na discgolfcampu podíleli a přidali pomocnou ruku k dílu. Pořádat takovou akci není nic jednoduchého a bez sponzorů by to nešlo: ASTRA, Centrum volného času, Frenštát p. R., Česká Asociace DiscGolfu, Discmania, Petr Ryšánek a ACZ MACHINERY s.r.o., Chata Búřov, Petr Masník.

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.