Zavřít

5 důvodů, proč používat Foxbat

Pro všechny na všechno, jeho nejjednodušší popis. Jestli hledáš univerzální disk, tak tohle je na 90% ten pravý. Dají se s ním vykouzlit neuvěřitelné křivky. Přečti 5 důvodu a pochopíš.

Pro všechny na všechno, jeho nejjednodušší popis. Jestli hledáš univerzální disk, tak tohle je na 90% ten pravý. Dají se s ním vykouzlit neuvěřitelné křivky. Přečti 5 důvodu a pochopíš.

fotka foxbatu

  1. Padne do ruky – Asi vteřinu po tom, co jsem Foxbat vzal do ruky, už jsem letěl ze dveří a jásal, že to musím otestovat. Tentokrát to ale není ani tak mnou, jako spíš diskem samotným.
  2. Silou letí doprava – Když chci házet Foxbat, tak vím, že to není jen o tom, jestli hodím rovně, hyzer, nebo anhyzer, ale taky o síle hodu. Hodím ho silně, vypustím rovně a hle, letí 50 metrů a najednou se začne stáčet doprava (BACKHANDEM!) a pokračuje v tom, dokud nepřistane.
  3. S citem letí rovně – Jakmile ho hodím menší silou, letí rovně. Daleko a rovně… S fadem na konci vůbec nemusíte počítat, protože žádný neexistuje. Je dokonalý pro ženy a méně silové hráče. Ideální první midrange.
  4. Rovně, vpravo, blízko i daleko – Jak už jsem zmínil, u tohohle disku hodně záleží na tom, jak ho hodíš. Díky jeho charakteristikám (5|6|-1|0) je ideální jak pro krátké, tak pro dlouhé rovné hody. A taky pro pravotočivé. Záleží jen na tobě, jak ho hodíš, on tě vždy poslechne.
  5. Wow efekt – Jen si to představ, stojíš v Uherském Hradišti na 3. jamce a hážeš backhand vlevo od toho stromu. Celý tvůj flight mumlá cosi o tom, co je to za amatéra, že neví, že backhandem končí disky vlevo. Hodíš ho, skončíš metr od koše a usměješ se na spoluhráče, kteří ještě nezavřeli pusu. To je Foxbat…

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.