Zavřít

Vánoční dárky na poslední chvíli? Stavte se k nám na prodejnu.

Zásoby máme, posily taky, zásilky expedujeme nejpozději na druhý den. Všichni dopravci jsou ale pořádně zahlcení. Pokud chcete mít jistotu, že disky budete mít do Vánoc, objednávejte co nejdříve. Nejlépe do 10:00 ve čtvrtek 17.12. Je ale možné, že to dopravci stihnou i později.

Přetíženost přepravních společností

Koronavirus, rekordní předvánoční sezóna a různé menší či větší komplikace způsobily, že se většina přepravců potýká s enormním nárůstem balíků, někteří uvádí růst oproti loňsku až 75%! Samozřejmě dělají vše pro to, aby vaše i Ježíškovy vánoční dárky doručili včas, počítejte však raději s nějakou tou rezervou. V této nelehké době bohužel nelze nic garantovat a ani my se tak za přepravní služby nemůžeme zaručit. Snad jen to, že vyzvednutí u nás na prodejně v Novém Jičíně bude možné až do 17 hodin 23.12.

Zásilkovna má sice největší nálož zásilek ze všech dopravců, přesto to ale zatím zvládá bravurně. Dle údajů z jejich blogu aktuálně stíhají na své pobočky doručit do 48 hodin 97% zásilek. Trochu složitější je to se službou Nejlevnější doručení na adresu, finální doručení jim totiž zařizují externí firmy (WeDo nebo DPD) a ty jsou zahlcené vlastními balíky. V některých případech se tedy tyto zásilky přesměrují na nejbližší výdejní místo. Dárky s dopravou přes Zásilkovnu doporučujeme objednávat do čtvrtka 17.12., 10:00.

DPD standardně uvádí doručení zásilek v rámci ČR do 48 hodin, teď před Vánoci tuto dobu navýšili na 1 týden. Objednávejte proto do středy 16.12., 10:00. Ze zkušenosti víme, že na DPD je celkem spoleh a věříme, že to zvládnou. Ale pozor, podle našich informací to teď DPD příliš nezvládá v Praze.

Česká pošta uvádí, že balíky dokáže doručit, pokud budou podány do pátku 18.12. Pokud k nám objednávka (a případná platba) přistane do 10:00 téhož dne, měli by to stihnout. Na základě našich zkušeností bychom na to ale kdovíjak nespoléhali.

Naše prodejna zůstává otevřená

Prodejnu a výdejnu v Novém Jičíně máme stále otevřenou a vše, co vidíte skladem na eshopu najdete i přímo tady. Otevřeno máme každý všední den od 13:00 do 17:00 (po telefonické domluvě i dříve) až do 23.12., pak si dáme vánoční prázdniny. V Novém roce poprvé otevřeme 4. ledna.

Chcete-li tedy mít jistotu, že se dárky nikde nezdrží, přijeďte sem k nám. To už by se opravdu nemělo nic pokazit. Pokud by náhodou koronavirus znovu zavřel obchody, bude s nejvyšší pravděpodobností nadále možný výdej objednávek z eshopu.

Při čekání na balíky doporučujeme pevné nervy, hodně štěstí a pak taky klidné prožití Vánoc a šťastný nový rok!

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.