Zavřít

6 tipů pro discgolfové Vánoce 2022

Je tu sníh, zima, začátek prosince a s tím vším se nezadržitelně blíží i Vánoce. Ještě nemáte dárky pro své blízké discgolfisty, nebo chcete naopak někoho obrátit k životu zasvěcenému discgolfu? Přicházíme s 6 tipy na nejžhavější discgolfové vánoční dárky!

Mystery box – nesmrtelný král mezi discgolfovými dary

Obsah téhle krabice (v našem případě spíše pytlíku) je záhadou. Víme, respektive spíš víte jen to, že v ní budou 4 výjimečné disky, které se nejspíš již vůbec nedají sehant. Ať už jde o nějakou hodně limitovanou edici nebo neuvěřitelně barevný kousek, vaše nejoblíbenější discgolfisty zaručeně potěší. A klidně i vás samotné, pod stromečkem alespoň budete mít nějaké překvapení.

Letos jsme pro vás připravili hned 65 mystery boxů našeho vlastního výběru. 45 kousků je plných všelijakých různých značek disků, 25 je vyhrazených pouze pro Innovu a Discmanii.

Naše Mystery boxy šly do prodeje už ve středu 1.12. v pravé poledne.

Dárek vhodný pro: pokročilé i začínající discgolfové nadšence, kteří se barevných disků zkrátka nemohou nabažit.

Největší výhoda: na Mystery boxu je skvělé to, že jej můžete koupit i sami pro sebe, dát si jej pod stromeček a udělat si tak překvápko!

Sběratelské karty Disc Golf Pro Tour

V mládí jste sbírali kartičky hokejistů, pokémonů či něčeho úplně jiného a sbírání disků přeci jen trochu leze do peněz? Ve spolupráci s Disc Golf Pro Tour pro vás máme řešení! Sběratelské discgolfové karty.

V jednom balíčku najdete 12 různých karet a vždy i nějakou tu vzácnější. Jde tedy o výborný dárek pro dítě, manžela či přítele, kteří mají sběratelské sklony. Zvládnou posbírat všechny, nebo se zaměří na své nejoblíbenější hráče? Či budou karty opečovávat, aby je v budoucnu prodali za několikanásobně vyšší cenu? To se uvidí. Pod stromečkem ale každopádně dodají maximum radosti.

Dárek vhodný pro: všechny nadšené discgolfisty, kteří milují objevování nových hřišť a jamek.

Největší výhoda: jde o univerzální dárek, potěší opravdu každého discgolfistu či discgolfistku.

Sběratelské kousky

Pokud na celý Mystery box nemáte dostatečný rozpočet, můžete vybrat nějaký sběratelský disk z našeho úctyhodného výběru. Vytvořili jsme proto zvláštní kategorii, ať to máte hezky přehledně.

Naše tipy: Calvin Heimburg Halo Star Destroyer, Special Edition James Conrad Firm Electron Envy, cokoli od Thought Space Athletics (jsou překrásné), Beta-solid Hydrogen, naše vlastní narozeninové limitky od Innovy, různé Discrafty a spoustu dalších.

Dárek vhodný pro: všechny discgolfisty, kteří ocení výjimečné disky. Ať už vzhledově či letovými vlastnostmi.

Největší výhoda: z principu jsou všechny sběratelské disky taky limitované edice, jedná se tedy o skutečnou vzácnost, která s největší pravděpodobností už nikdy nebude na trhu.

Frisbee aka létající talíř

Vaši bližní neustále lítají po discgolfových hřištích a hází na koše. Ale vy sami na to úplně nejste? Nadělte jim frisbeečko, začnou si házet s vámi. Discgolf je samozřejmě nejlepší sport ze všech, ale občasný „catch“ s klasickým frisbeečkem je taky parádní. Stačí jedno a zabaví celou rodinu či partu kamarádů. Házet se dá kdekoli, od náměstí, přes park až po pláž. Fantazii se meze nekladou!

A s frisbeečkem si užijete spoustu radosti.

Příslušenství pro discgolfisty

Myslíte si, že disků už má obdarovaný / obdarovaná dost? Třeba ocení něco jiného. Například Whale sac, pořádný deštník, discgolfový ručník, termoska nebo stolička. Široký výběr discgolfového příslušenství najdete tady.

Dárek vhodný pro: všechny discgolfisty, snad kromě úplných nováčků.

Největší výhoda: spousta různých možností.

Discgolfové sady

Začátečnické discgolfové sady jsou přesně tím ideálním dárkem pro někoho discgolfem doposud nepolíbeného. Vybere si každý, nejlevnější sada začíná na 399 Kč a nejdražší vás vyjde na 1 219 Kč. Nabízíme různé typy, většinou však obsahují 3 disky (putter, midrange a driver) a jsou vhodné pro úplné nováčky. Existují sady předbalené od jednotlivých výrobců (např. Discmania Evolution, Discmania Active Soft, Discmania Active, Kastaplast), nebo takové, které vybíráme přímo my z disků, které máme na skladě (Startovací sada Mix Prémium, Rodinná discgolfová sada).

Pokud si s výběrem ani po přečtení tohoto článku nevíte rady, můžeme už doporučit jedině nějaký ten poukaz na nákup. 😊

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.