Zavřít

Albatros Team v roce 2019

Už je to tak přátelé. Rok 2019 je tady a s ním i nová předsevzetí, cíle a plány do nadcházející discgolfové sezóny. Discgolfové turnaje 1. České discgolfové ligy už dávno nejsou víkendovým srazem hrstky fanoušků hry s létajícím talířem, ale přehlídkou sportovců v dresu, kterým reprezentují domovský klub, popř. tým. Sportovců, kteří pravidelně trénují, v turnaji s vypětím sil bojují o výsledek a cíleně se snaží dosáhnout co nejlepšího umístění v lize. A co více. Čím dál více českých discgolfistů cestuje za discgolfem do zahraničí. To vše je známkou toho, že discgolf se pro mnohé stal silnou vášní. Hráči jím denně vyplňují svůj volný čas a snaží se neustále zlepšovat své herní dovednosti. Ovšem každý, kdo má oči otevřené a sleduje jak se česká discgolfová komunita rok co rok proměňuje, si jistě všiml, že se v našem sportu objevují čím dál více mladí hráči. Jsou to kluci a holky, kteří hned jak přijdou ze školy běží na hřiště a trénují a skutečně sní o tom, že jednou z nich budou profesionálové. Své vzory spatřují nejčastěji v Paulu McBethovi, Rickym Wysockim nebo Eaglu McMahonovi. Otázka, která se nabízí, zní: “Co jim brání jednou dosáhnout na jejich úroveň?”

My v Albatrosu skutečně věříme, že je tato představa (která pro některé může stále ještě znít neuvěřitelně) reálná. Budoucnost, je bezpochyby v naší mládeži. A pro nás je rok 2019 krokem vstříc této budoucnosti. Do týmu jsme přijalii tři nové mladé hráče!

Prvním z nich je Martin Opršal, třináctiletý talent z Brna, vicemistr ČR do 15. let pro rok 2018 a dvojnásobný vítěz Jihomoravské ligy. Jeho silnou stránkou je puttování a především jeho charakter. Martin sní o tom, že si brzy zahraje na mezinárodních turnajích. Nejradši by se podíval do Finska. Jeho aktuální cíl je dosáhnout na titul Mistra ČR.

Dalším nováčkem je Tomáš Mozola, Mistr Slovenska do 12 let. Tomáš je velkou nadějí pro slovenský discgolf. Se svým otcem často zavítal i na české turnaje, kde posbíral několik vítězství. Jeho cílem je uspět mezi profesionály a co nejvíce zpropagovat discgolf mezi mládeží na Slovensku.

A největší překvapení nakonec – Eliška Bártková. 17. letá Mistryně ČR v ženské kategorii pro rok 2018, vítězka několika turnajů 1. DGL a velký talent, kterého si všimli až ve Finsku. Jsme moc rádi, že se Eliška rozhodla pro Albatros a těší se na spolupráci s námi.

Zároveň se v tomto roce loučíme s Karlem Hlavou a Jarčou Havířovou, kteří Albatros opouští. Oba byli členy týmu od úplného začátku a skvěle nás reprezentovali po celou dobu. Společně jsme se radovali z každého jejich úspěchu a budeme i nadále. Za tu dobu se z nás stali přátelé a toto pouto zůstane pevné už navždy.

Rok 2019 teprve začíná. To co se stane zítra, za týden, nebo za pár měsíců je prozatím ve hvězdách. Už teď je ale jisté, že my k těm hvězdám máme namířeno i přesto, že to nikdy nebude jednoduché. Ne nadarmo se říká – “Per Aspera ad Astra”! Věříme, že Martin, Tomáš i Eliška s námi začnou své sny měnit ve skutečnost a jednou získají pro Českou republiku (a případně Slovensko) další fantastický úspěch, jaký se v loňském roce podařil našemu Bohdanovi.

Vám všem přejeme v nadcházející sezóně mnoho úspěchů a dosažených cílů. Již brzy na viděnou na jarních turnajích.

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.