Zavřít

DGWT European Masters 2016

European Masters – 4. turnaj Disc Golf World Tour a první letošní Major. Odehrává se na přenádhérném švédském Järva DiscGolfParku na periferii Stockholmu. My právě vyrážíme!

Järva DiscGolfPark

Dle mnohých to nejhezčí hřiště na světě. Evropané na něj nedají dopustit a Američané, kteří měli to štěstí si na něm zahrát ho zbožňují. My ho s největší pravděpodobností budeme zbožňovat taky. Má totiž 27 nádherných pevných jamek s různými kombinacemi výhozišť a košů (par od 85 do 88). K tomu je v areálu i krátké šestijamkové hřiště – na rozehřátí. Samozřejmostí je driving range a puttovací zóna.

Po prohlédnutí mapky, fotky a popisu se člověk ani moc nepodivuje nad tím, že jde o první pay-to-play (placené) discgolfové hřiště v Evropě a hlavně, že je tak úspěšné. Na svědomí jej mají bratři Löfovi. Mats Löf, který celému projektu velí, je discgolfistou už od roku 1979. Doplňuje jej jeho bratr Jonas, který je krajinným architektem a k současné podobě hřiště přispěl svým umem v mnoha ohledech.

European Masters

Jak už bylo zmíněno, turnaj European Masters je 4. turnajem Disc Golf World Tour 2016 a jediný evropský Major. Půjde o druhý ročník (poprvé se hrálo v roce 2014). Ten první vyhrál Paul McBeth (4 násobný mistr světa, kterého asi už není třeba představovat) a je i velkým favoritem letošního ročníku. Bojovat bude s takovými hvězdami, jako je Ricky Wysocki (který na svůj úspěch na DGWT stále čeká), Nate Sexton (Paulův věrný druh na cestách), Karl Johan Nybo (snad nejsympatičtější discgolfista ze všech) a další. Simon Lizotte bohužel bude muset turnaj vynechat, kvůli poranění kolene.

Organizaci má na starosti společnost Spin18, kterou vede Jussi Meresmaa. Ten má na kontě už několik legendárních turnajů – každý ročník European Open, Konopiště Open 2016, La Mirada Open, atd. Obklopen bude jako obvykle týmem mistrů médií, tedy kameramany, fotografy, bloggery a instagramery. Rozhodně je se na co těšit. Stojí za to sledovat:

– instagram dgworldtour

– youtube The SpinTV, kde budou každodení wrap up shows a další záběry

– facebook Disc Golf World Tour

– web Disc Golf World Tour

– online skóring – doporučujeme všem registraci, pak uvidíte i statistiky Disc Golf Metrix

– facebook proDiscgolf.cz

– instagram proDiscgolf.cz a hashtag #czechingthemasters

#czechingthemasters

Ano, je to tak. Jsme ve Švédsku (Kryštof a Přemek Novákovi) a hrajeme European Masters 2016! Turnaj nám začne ve středu naplánovaným tréninkovým kolem, Přemek jde v 9:40 (spolu se dvěma Švédy a jedním Finem) a Kryštof v 11:30 (spolu se třemi Švédy – Williamem Gummessonem alias mistrem Švédska, Peterem Bygde a Ragnou Bygde alias jednou z nejlepších evropských discgolfistek).

Oficiální turnajová kola začnou ve čtvrtek, teetimy zatím neznáme, ale jakmile se je dozvíme, tak se je dozvíte taky. Tak ať to lítá a držte nám palce!

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.