Zavřít

Dva profíci v Praze

Ti nejlepší, opravdoví profesionálové ve svém přístupu k našemu sportu, nám přijdou ukázat, jak se to dělá. Klinika Deep in the Game

Plakát kliniky DITG

Simon Lizotte a Avery Jenkins, dva profesionální hráči discgolfu, se 12. června zastaví na Ladronce, aby zájemcům o tento progresivní sport poradili, jak na to, a předvedli své umění v hodu discgoflovým diskem do dálky. Akce se uskuteční v rámci série discgolfových klinik Deep in the Game, během které již oba hráči procestovali křížem krážem Spojené státy americké, a Praha má tu čest být vůbec první zastávkou na starém kontinentu. Přihlásit se může každý, ale počet míst je omezen na 30 osob (včetně 5 divokých karet – viz soutěž níže). Po samotné klinice bude následovat Distance showcase, což je exhibice v hodu discgolfovým diskem do dálky, do které se může také přihlásit každý, kdo v rámci kvalifikace překoná hranici 110 m.

DiscGolfPark Ladronka, jenž bude celou akci hostit, byl otevřen teprve nedávno, ale vzhledem k velké tradici discgolfu v těchto místech (turnaj na přenosné koše se zde hraje pravidelně od roku 2003) se stal záhy oblíbeným a hojně využívaným. Hřiště disponuje devíti jamkami s délkou od 50 do 150 metrů a dokáže tak prověřit i zkušeného hráče discgolfu. Klinika Deep in the Game i exhibice v hodu do dálky proběhne na louce mezi jamkami 1, 2 a 5. Dvouhodinová klinika začne ve čtyři hodiny odpoledne a je nutné se na ni přihlásit na stránkách www.discgolf.cz. Distance showcase naváže v šest a bude trvat zhruba do osmi hodin do večera. Organizátoři očekávají, že k vidění budou i hody přesahující 200 metrů! Zkrátka nepřijdou ani zájemci z řad široké veřejnosti, od dvou do čtyř hodin pro ně bude připravena půjčovna disků a měření délky hodu.

Simon Lizotte na výhozišti 10. jamky na European Open 2013

Simon Lizotte patří k nejtalentovanějším světovým hráčům, v současné době mu ve světovém žebříčku PDGA náleží 6. pozice a je tak nejvýše postaveným Evropanem. K jeho největším úspěchům patří vítězství na mistrovství Evropy, které se uskutečnilo v roce 2012 ve Velké Británii. Od té doby jeho forma dále stoupá, což potvrdil i nedávným vítězstvím na turnaji Eagle Eye, jenž se hrál jako součást americké profesionální discgolfové tour. Za loňský rok si Simon na prize money přišel celkem na 140 tis. Kč.

Flash animace

Avery Jenkins a jeho PD2 C-line

Avery Jenkins je ikonou světového discgolfu už nějakou dobu. Jeho největším úspěchem je rozhodně titul mistra světa z roku 2009. Avery celý svůj život zasvětil discgolfu, jeho hlavním posláním je cestovat po světě a ukázat jej nejenom jako pohodovou zábavu na víkendové odpoledne, ale také jako regulérní výkonnostní sport. V současné době mu patří 22. pozice ve světovém žebříčku, což je dáno především tím, že se Avery v poslední době více zabýval popularizací discgolfu a neúčastnil se tolik turnajů. I tak si v loňském roce vydělal scou účastí na turnajích přes 150 tis. Kč.

Flash animace

Program akce:

14.00 – 16.00 Kvalifikace a měření hodů pro veřejnost

16.00 – 18.00 Klinika Deep in the Game s Avery Jenkinsem a Simonem Lizottem

18.00 – 20.00 Distance Showcace – exhibice v hodu do dálky discgolfovým diskem

Více informací a registrace na www.discgolf.cz.

Připomínáme možnost vyhrát vstup na kliniku zdarma! Více informací zde: http://www.prodiscgolf.cz/aktualita/coze-klinika-ditg-zdarma/

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.