Zavřít

I v roce 2021 nás najdete na několika discgolfových turnajích!

Ani třeskutý mráz, tuhá zima a přetrvávající pandemie nás neodradí od plánování nadcházející discgolfové sezóny. Česká asociace discgolfu už zveřejnila termíny všech turnajů 1. ligy, 2. ligy i Mistrovství republiky a ani my proto neotálíme. Náš napěchovaný discgolfový stánek najdete na těchto turnajích.

Jsme také partnery těchto turnajů, nebo je přímo pořádáme, takže se za ně můžeme zaručit a všemi deseti je doporučit. Pokud se můžete zúčastnit, určitě to zkuste!

proDiscgolf.cz Búřov Open 2021

(24. – 25.4.2021)

Za krásnou fotku děkujeme Martinu Jarošovi

Po loňském úspěchu a spoustě chvály na Búřovský DiscGolfPark a druholigový turnaj, který jsme tam zorganizovali, jsme dlouho neváhali a rovnou jej přihlásili do 1. ligy pro rok 2021. Věřte nám, bude to stát za to. Tamní hřiště je totiž nádherné, už má vymyšlený celý alternativní layout a potrápí i pobaví teď každého, kdo se s ním přijede poprat. V režii jej máme přímo my (Kryštof Novák a Michal Grepl), samozřejmě ve spolupráci s majitelem hřiště Silvestrem Mikuláštíkem.

Turnaj na idiscgolf.cz (registrace startuje už 9. března)
Hřiště na mapotic.com/kde-hrat-discgolf

Stromovka Open 2021

(22. – 23.5.2021)

Jihočeská metropole (České Budějovice) se v posledních letech zažívá obrovský discgolfový boom. Tamní klub (Discgolf Club Budweis) má sice jen necelé dva roky, ale místní už stihli zorganizovat turnaj 2. ligy, 1. ligy a v září roku 2021 budou pořádat i Mistrovství České republiky v discgolfu (MPO a FPO). Tento druholigový turnaj berou jako takovou generálku a možnost si hřiště vyzkoušet před samotným vrcholem sezóny.

Turnaj na idiscgolf.cz (registrace startuje 8. dubna)
Hřiště na mapotic.com/kde-hrat-discgolf

proDiscgolf.cz Komárno Open 2021

(5. – 6.6.2021)

Za krásné video děkujeme Tomáši Valíkovi

Druhý z turnajů, které jsme si vzali do parády přímo my (Kryštof Novák a Michal Grepl). Majitelem je stejný discgolfový nadšenec, jako v případě Búřova, nicméně samotná hřiště se od sebe dost liší. Komárno je vůbec nejdelší pevný DiscGolfPark u nás, standardně má sice „jen“ 15 jamek, ale délkou dosahuje téměř na 2,5 kilometru. Je tedy jasné, že tento druholigový turnaj (kde bude jamek 18) bude vyhovovat zejména milovníkům dlouhých drivů, rollerů a nízko střiženéhoh golfového trávníku. Věříme však, že se bude líbit úplně všem.

Turnaj na idiscgolf.cz (registrace startuje 22. dubna)
Hřiště na mapotic.com/kde-hrat-discgolf

O pohár starosty města Uničov 2021

(24. – 25.7.2021)

Za krásné video děkujeme Tomáši Valíkovi a Petru Bujnoškovi

Poté, co loni uničovští orli zorganizovali to nejlepší mistrovství ČR v historii, byla 1. liga 2021 jasnou volbou. Po těch letech totiž všichni dobře ví, že Uničov žije pro discgolf a umí zorganizovat pořádný turnaj. Už teď se těšíme na to, s čím DG Eagles Uničov v čele s Pecou Bujnoškem přijdou.

Turnaj na idiscgolf.cz (registrace startuje 8. června)
Hřiště na mapotic.com/kde-hrat-discgolf

Mistrovství Evropy v discgolfu 2021

(11. – 14.8.2021)

Zlatý hřeb letošní sezóny. Mistrovství Evropy v České republice. Proběhne v zámeckém parku Konopiště v Benešově u Prahy, zúčastní se jej 300 nejlepších hráčů Evropy z více než dvaceti zemí a pod taktovkou jej máme přímo my ve spolupráci s Českou asociací discgolfu. Bude to velké, bude to krásné a věříme, že napodruhé už se to povede! 🔥 Původní termín byl v srpnu 2020, ale kvůli pandemii jsme jej museli odložit.

Turnaj je pouze pro kvalifikované hráče a ty, které určí jednotlivé národní asociace. Nicméně bude to velká podívaná, obě hřiště si budete moci vyzkoušet a nebude chybět ani spousta doprovodných soutěží!

Webové stránky turnaje

Veselí Open 2021

(21. – 22.8.2021)

Za krásné video děkujeme Tomáši Valíkovi

Tradiční turnaj, který se hrál už dávno předtím, než jsme vůbec začali hrát discgolf. Je pro nás proto velká čest, že s ním teď můžeme alespoň trochu pomoci jako partneři. Hřiště tam každoročně vzniká „na zelené louce“ pouze pro tuto akci a můžeme garantovat, že vást o bude bavit. Není těžké, ale ani úplně jednoduché a je výzvou pro discgolfisty všech výkonnostních kategorií. I skvělá a přátelská atmosféra je velkým bonusem.

Turnaj na idiscgolf.cz (registrace startuje 8. července)

Mistrovství České republiky v discgolfu 2021

(10. – 12.9.2021)

Za krásné video děkujeme Tomáši Valíkovi

Pokud bude Mistrovství Evropy zlatým hřebem sezóny, pak bude MČR třešničkou na dortu. Jak už jsme psali výše – proběhne v Českých Budějovicích. Navíc bude třídenní, PDGA B, s kapacitou 140 hráčů a s několika novinkami, které pro hráče Discgolf Club Budweis chystá. Už teď se nemůžeme dočkat, bude to naprostá pecka. ❤️

Místnímu klubu přejeme, ať se turnaj vydaří a těšíme se!

Turnaj na idiscgolf.cz (registrace startuje 16. července)
Hřiště na mapotic.com/kde-hrat-discgolf

Tak a je to. To jsou (prozatím) všechny turnaje, na kterých se budeme nějak podílet a budeme tam mít stánek. Možná si říkáte, kde je Moravian Open – Jiří Bílek Memorial. Inu, s tím se to trochu zkomplikovalo, Chata Svinec změnila majitele a její budoucnost je nejistá, proto je zatím nejistý i letošní ročník turnaje. Pevně ale věříme, že to letos ještě vyjde, nebo se tento oblíbený turnaj vrátí někdy v budoucnu!

Přejeme ať to lítá a těšíme se na vás na některém z turnajů!

#zijemeprodiscgolf

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.