Zavřít

Zkušenosti z Balkánu

Na Drava Forester v Chorvatsku jsme jeli hlavně nabrat zkušenosti. Chtěli jsme vidět, jak na tom je discgolf v jiných zemích, navíc pak jižně od nás.

Na to, že v Chorvatsku discgolf hraje opravdu jen pár nadšenců a že šlo o teprve třetí ročník, to bylo velké. Spíš obrovské.

Turnaje se nakonec zúčastnilo 67 ne jen tak ledajakých hráčů. Rakouská špička, německá špička (bez Simona L.) a značná část finské špičky. Mimojiné i mistryně Evropy 2014 – Jenni Eskelinen. Většina z nich tam byla už v pátek, aby stihli potrénovat na turnajovém 18 jamkovém hřišti. V tomto dni padly 3 esa a z toho 2 česká! Kryštof na čtyřce a Přema na osmnátce.

My tam vyrazili ve složení Přemysl Novák, Kryštof Novák, Michal Grepl a Petra Javorková. Od turnaje jsme vůbec neočekávali, že se bude dát srovnat se severskými turnaji. A profesionalitou opravdu nedal.

Nicméně celkovým dojmem ano. Bylo to zejména obrovskou srdečností chorvatských pořadatelů a jejich stoprocentním nasazením. A pak taky naprosto geniálním zázemím pro všechny hráče. Ať už se jedná o turnajový hotel, bufetové obědy, nebo všelijaké soutěže.

celkovými výsledky jsou 2 ze 3 našich účastníků v kategorii Open spokojeni:

9. Přemysl Novák

17. Michal Grepl

22. Kryštof Novák

Naše jediná Woman Petra Javorková se umístila na 7. místě.

V Openu zvítězil finský hráč Teemu Malmelin (který naznačil, že se chce v příští sezóně podívat i do ČR) a v kategorii Women vyhrála Katharina Gusenbauer (která už vyhrála u nás na Konopišti a moc se jí líbilo).

Celkově stál turnaj rozhodně za to. Zejména nás poučil o tom, jak se to dá dělat zase o trochu jinak. Ať už discgolf, nebo pořádání turnajů.

A závěrem ještě video z prvních dvou jamek finále Women.

Flash animace

Plánujete v příštím roce vyrazit na turnaj do ciziny?

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.