Zavřít

Jamka roku 2014 – už je po

Discgolfová soutěž z dílny týmu proDiscgolf.cz, která zaplavila celou Českou republiku, je u svého konce. 

Discgolfová jamka roku 2014 zná svého vítěze a stejně tak jsou i známi i všichni vítězové jednotlivých doprovodných soutěží.

Pojďme se ale ve zkratce podívat na to, jak vše proběhlo.

Dne 21. Října se odpálila soutěž, která v České republice dosud neměla obdoby. Úkol zněl jasně: Vyberte nejkrásnější, nejoblíbenější, nejzajímavější, zkrátka a dobře NEJ …. Discgolfovou jamku roku 2014.

Soutěž byla rozdělena do dvou částí.

1. Část nominační

Každý z vás si mohl vybrat tři jamky jeho srdci nejbližší a dát jim nominační hlas. Na základě těchto nominačních hlasů nám vykrystalizovalo 16 nejoblíbenějších jamek, které postoupily do tzv. duelů

Zajímavosti v číslech:

 Celkem se soutěže mohlo zúčastnit 342 Jamek

– Nominační hlasy obdrželo: 127 jamek

– Největší počet nominačních hlasů: 46

– Do duelů postoupilo 16 Jamek

2. Část duelová

V této fázi soutěže proti sobě nastupovaly každý den dvě jamky v tzv. duelu. Lidé mohli hlasovat a tlačit do dalšího kola soutěže tu jamku, které fandí, kterou mají rádi, která je jim sympatičtější. Jamka, která dostala byť jen o jeden hlas více, než její protivnice, postoupila v soutěži dále.

V této fázi soutěže to byla opravdu krásná a napínavá podívaná. Skóre se v mnohých duelech přelévalo z jedné strany na druhou a do poslední chvíle nebylo jasné, která jamka postoupí až do finále.

Ve finálovém duelu proti sobě nastoupily jamky, které už na začátku soutěže získaly nejvíce nominačních hlasů. Jak kopřivnická jamka č. 8, tak jamka č. 3 DiscGolfParku Priessnitz v Jeseníku jsou opravdu osobité a velmi krásné kolegyně a po dobu dvou dní záleželo jen na vás, jak celá soutěž dopadne.

Zajímavosti v číslech:

– Největší počet hlasu v duelu bylo 166

– Nejtěsnější duel skončil skórem 34:32 (tento duel vyhrála pozdější finalistka)

Finálový duel skončil 166:145 (trval celé dva dny a abychom nechali v napjetí všechny fanoušky, tak se hodinu před oficiálním ukončením soutěže stal počet hlasů neviditelným). Lidé však mohli hlasovat dále a podporovat svou favoritku. Bylo to drama až do poslední vteřiny.

Vítězkou pro rok 2014 se stala jamka č. 8 DiscGolfParku Kopřivnice.

Samotná soutěž byla dále okořeněna celou řadou doprovodných soutěží, které udržovaly všechny fanoušky v neustálé aktivitě, protože se hrálo o opravdu exkluzivní ceny.

Vložené soutěže a hodnotné ceny

1000,- korunový poukaz na nákup discgolfového vybavení dle vlastního výběru získal šťastlivec, který byl vylosován ze všech těch, kdo se zapojili do soutěže o nejkrásnější fotografii. Šťastným fotografem se stal Jiří Šebek.

2000,- korunový poukaz na nákup discgolfového vybavení dle vlastního výběru získal šťastlivec, který se jakýmkoli způsobem zapojil (zaregistroval) do celkové soutěže Jamka roku 2014. Celkem bylo v osudí 853 listečků a štěstí se usmálo na Jiřího Lišku.

C 14 Agile Grip Bag – tuto velice atraktivní cenu si měl možnost odnést nejrychlejší telefonista tzv. Bleskofon. Slavnostní vyhlášení vítězů probíhalo živě v online přenosu a ten, kdo se dovolal do studia jako první, získal jednu z nejatraktivnějších cen, zeštíhlený Grip Bag.  Bleskofonem se stal Štefan Staruch z Uničova.

DisCatcher SkillShot  – skládací discgolfový koš byl určen pro fotografii s největším počtem hlasů. I tato soutěž strhla obrovskou vlnu zájmu a hlasování bylo velmi těsné. Nakonec se vítězem stal a černý SkillShot si odnesl Václav Kahánek.

DisCatcher Pro – nejatraktivnější cenu celé soutěže si odnesl tzv. Nominátor. Na závěr online přenosu, kdy už bylo jasné, která jamka se stala vítězkou, se losoval jeden šťastlivec. Vítězem Discatcher Pro se mohl stát jen ten, kdo v nominační části soutěže nominoval konečnou vítězku jamky roku 2014. Stal se jím Robin Janků.

Všem vítězům gratulujeme, všem zúčastněným děkujeme za přízeň. Tým proDiscgolf.cz věří, že se Vám soutěž líbila a že už teď přemýšlíte nad tím, kterou jamku nominovat v roce 2015.

Teď už nezbývá nic jiného než: „Pohodlně se usaďte, zapomeňte na strasti všedních dní, předvánoční shon a vychutnejte si záznam online přenosu ze slavnostního vyhlášení Jamky Roku 2014. Pořadem Vás budou provázet Holobrádek Přemek a Knírač Michal. Příjemnou podívanou.

Flash animace
View on YouTube

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.