Zavřít

Ladovská zima na turnaji v Ostravě

Ladovská zima. Myslím si, že tahle dvě slova velice trefně popisují sobotní turnaj v Ostravě. Nejen že nás navštívil sám autor písně, Jaromír Nohavica, ale stejně tak nás všechny zaskočila pořádná zima, i když bez sněhu. Pravdou však je, že každého discgolfistu zapáleného do hry a natěšeného na turnaj nemohl žádný větší chlad nijak ovlivnit, protože ho hřeje láska k našemu sportu.

Po rozdělení do flightů jsme se rozešli ke svým jamkám a první kolo mohlo začít. Čekalo na nás hřiště, jež bylo rozšířené o 3 jamky, které měly co nabídnout (pořádný OB koláč, „hlavně netref strom“ a laser line shot). Po dokončení prvního kola už měl každý jasno, co ho na hřišti čeká a kde je případně třeba se zlepšit.

Druhé kolo na sebe nenechalo dlouho čekat a bylo zahájeno. Všichni jsme věděli, kde máme vychytat mouchy a dosadit místo nich pěkná birdíčka. A tak se sázelo!

Třetí kolo přineslo nemalé zpestření. Jako divák nás přišel navštívit Jaromír Nohavica, jenž bedlivě střežil naše skóre, které prý hlásil do Eurosportu. Po otázce, jestli by nesložil písničku o discgolfu, prohlásil: „Uvidím, co se s tím dá dělat.“  Tak snad. 🙂

Do finále postoupilo několik nejlepších hráčů z každé kategorie a rozhodně ještě nebylo nic rozhodnuto. Rozdíl byl ve všech kategoriích maximálně o 3 hody, v přepočtu jedno OB a strom. Každý finalista předvedl krásný výkon a precizně si poradil se všemi jamkami, u kterých si člověk nemohl být ničím jistý.

stupně vítězů kategorie Women

Celým turnajem se nesla velice pohodová atmosféra, která se mísila se zápalem do hry.  Děkuji pořadatelům za parádní turnaj!

Samuel Dušek, klub Moravian Gators Nový Jičín

V kategorii Open vyhrál Samuel Dušek, mezi Ženami Petra Javorková, v Juniorech (po rozhozu) Adam Klimeš a v Masterech (po rozhozu) Miroslav Gold. Kompletní výsledky jsou zde.

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.