Zavřít

Dvanáctijamka ve Valašském Meziříčí

Když jsme o půlnoci 10. dubna spouštěli registraci, věděli jsme, že to bude rychlovka. Ale až taková? To jsme vážně nečekali. Po 9 hodinách bylo zaregistrováno 49 lidí, což dělá skoro 5 a půl člověka za jednu noční hodinu… Začínali jsme se vážně těšit.

První přidaná jamka, druhá turnajová Třetí přidaná jamka, čtvrtá turnajová
 Jamka č. 2, par 3, délka 93 m.  Jamka č. 3, par 3, délka 42 m.  Jamka č. 4, par 3, délka 48 m.

A měli jsme proč! Díky tomu, že se zaregistrovalo přes 60 lidí během prvního dne registrace, jsme se rozhodli přidat tři dočasné jamky navíc a navýšit tak kapacitu turnaje. Rozhodně to stálo za to, už když jsme je plánovali, tak jsme se nemohli dočkat, až je vyzkoušíme. Žádná z nich nedala nic zadarmo. Celé hřiště bylo kompletně nachystané odpoledne před turnajem a ti, kteří byli na páteční akademii, už měli příležitost si ho vyzkoušet… My jsme se nemohli dočkat.

V sobotu brzo ráno nás probudilo silné květnové slunce, které přesně předznamenalo to, jak turnaj bude probíhat. Ještě před prvním kolem se ladily poslední detaily (město Valašské Meziříčí vyslalo své zástupce, aby posekali fairwaye kolem dočasných jamek) a mohli jsme začít. Dorazilo 10 juniorů, 11 masterů, 6 žen a 31 openů. Zkrátka idylka.

Bylo nás opravdu hodně

Už v dopolední části turnaje (během prvních dvou kol) nám Přemysl Novák všem ukázal, zač je toho dsicgolfový loket. Dostal se na -10 oproti paru, ale Kryštof Novák (-7) a Matěj Vojtík (-6) byli pořád na dostřel. Mezi ženami to bylo ještě vyrovnanější, vedla Petra Javorková (+12), za ní pak byly Adéla Kotoučková (+13) a Hana Lerchová (+14). Mezi juniory se vedení ujal Jakub Knápek (-7), ale statečně se ho držel Radek Dostál (-1) a Adam Klimeš (+1). V kategorii Masters se o první místo dělili dva Martinové – Kubát a Olšina (oba -2) a v závěsu byli Miroslav Gold a Radek Knápek (oba +2). Z dopolední části je potřeba vyzdvihnout krásné eso Patrika Haluzy na turnajové jamce č. 6 (pevné jamce č. 3).

Po luxusním obědu (pečená krkovička s bramborem) jsme znovu vyrazili. První skupina Openu, ve složení Novák, Novák, Vojtík, Jedlička a Polka, hned na první jamce jásala, protože David Polka dal eso overheadem!
Radost pohledět, posuďte sami:
Eso Davida Polky

Po třetím kole se pořadí tak trochu zamíchalo, v kategorii Open sice stále vedl Přemek Novák, ale už jen o hod před stíhači Lukášem Jedličkou a Davidem Polkou, ti pak byli o hod před Kryštofem Novákem a ten o dva před Matějem Vojtíkem (tolik ke složení finálové skupiny). Vše se tedy mohlo ještě změnit… Ze zkušených mistrů discgolfu postoupil z prvního místa Martin Olšina, dále pak Martin KubátMiroslav GoldRadek Knápek a Daniel Večeř. Co se týče juniorů, do finále se probojovali Jakub Knápek, Radek Dostál, Adam KlimešJiří Trčka a František Trenz. Pouze ženy tentokrát bojovaly jen ve trojici – Petra JavorkováHana Lerchová a Adéla Kotoučková.

A opravdu, finále pár věcí změnilo. V kategorii Open zvítězil Přemysl Novák, ale pouze o hod před Lukášem Jedličkou (D.U.B.hill Odry) a Kryštofem Novákem (Albatros discgolf team, Moravian Gators Nový Jičín) na děleném druhém místě. Svým výkonem mezi juniory oslnil (a na youtube ještě oslní) Jakub Knápek (Albatros discgolf team, Moravian Gators), který se umístil před Adamem Klimešem (Albatros discgolf team) a Radkem Dostálem (Moravian Gators). V kategorii Women vyhrála Petra Javorková (Moravian Gators), druhá byla Hana Lerchová (DG Lamy Morávka) a třetí Adéla Kotoučková (Bushcraft Kopřivnice). V Masterech první místo obsadil Martin Olšina (D.U.B.hill Odry), druhý byl Martin Kubát (Bazarmix.cz) a o třetí místo se podělili Miroslav Gold a Radek Knápek.

Nejlepší hráči kategorie Open Nejlepší hráčata kategorie Junior Nejlepší hráčky kategorie Women Nejlepší hráči kategorie Master

Všem děkujeme, gratulujeme a těšíme se na další turnaj!

A co ty? Líbí se ti přidané jamky na fotkách, chtěl bys je vyzkoušet?

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.