Zavřít

Mrknutí na ostravskou 18

Jedinečný počin na klubové discgolfové scéně se podařilo dotáhnout až do velmi úspěšného konce a z dlouhodobého hlediska doufejme, že i úspěšného začátku ostravskému discgolfovému klubu DGC Bazarmix.

Už v únoru letošního roku nám kluci z Bazarmix poprvé poodhalili křivky Ostravské18tky a nutno říci, že proporčně se nám velmi zamlouvala. Shodli jsme se na tom, že její dokonalé míry nenechají klidným žádného vášnivého discgolfistu. A taky že nenechaly. Míry: 2 hřiště, 18 jamek, až 90 hráčů, jeden autobus a dokonale strávená discgolfová sobota. No řekni sám, co bys chtěl víc?

Když jsme v sobotu 20. 6. přijeli na parkoviště DGP Avion Shoping park, jen jsme zírali. Celý DGC Bazarmix a jejich rodinní příslušníci nasadili všechny možné síly, aby pro nás připravili dokonale připravené hřiště. Svůdné fairwaye, vyšisované greeny, turnajové centrum vymazlené, OBčka dokonale napnuta, do toho ostrovní jáma. Zkrátka a dobře discgolfový sen.

Do discgolfového snu vstoupily všechny soutěžní kategorie a ve dvou 18ti jamkových kolech začali objevovat krásu a osobitost ostravské osmnáctky.

Polovina hráčského pole byla převezena autobusem na DGP u Rakety v Mariánských horách a druhá polovina zůstala na hřišti u Avionu.

V prvním kole, naplněném sluncem, nejvíce zazářily výsledky hráčů jako Lukáš Jedlička, reprezentant DUB Hill Odry, který po dvou devítkách na Avionu šel – 12 a Marek Budík DGC Lískovec, který zaputtoval snad vše, co bylo do 15 metrů od koše a tak si po dvou devítkách na Raketě odnesl krásný výsledek -11.

V druhém kole se nad ostravskou 18 začali stahovat hustočerná mračna. Zvedl se vítr a začalo pravé peklo. Déšť, kroupy, přerušení kola, hráči prokřehlí a promoklí.  Jediné, co všechny vedlo dál, byla láska k plastovému létajícímu nesmyslu a čerstvá zamilovanost do ostravské 18.

Po posledních dešťových kapkách vysvitlo opět sluníčko a na stupních vítězů se objevili tito:

Kategorie Open:

1. místo Přemysl Novák – Moravian Gators Nový Jičín

2. místo Lukáš Jedlička – DUB Hill Odry – Cena: 3000 poukaz

3. místo Jakub Knápek – Moravian Gators Nový Jičín – 1500kč poukaz

Kategorie Women:

1. místo Petra Javorková – Moravian Gatros Nový Jičín 1500kč poukaz

2. místo Martina Vodičková – DGC Bazarmix Ostrava – 1000kč poukaz

3. místo Fojtíková Kristýna – DUB Hill Odry – 500kč poukaz

Kategorie Master:

1. místo Daniel Večeř – DGC Wild Eagles – 1500kč poukaz

2. místo Radek Knápek – Moravian Gators Nový Jičín – 1000kč Poukaz

3. místo Miroslav Gold – DGC Rockets Ostrava – 500kč Poukaz

Kategorie Junior:

1. místo Bohdan Bílek – Moravian Gators Nový Jičín -1500kč poukaz

2. místo Šimon Galia – Moravian Gators Nový Jičín – 1000kč poukaz

3. místo Sedláček Petr – DUB Hill Odry – 500kč pokaz

Jménem proDiscgolf.cz a jménem všech zúčastněných hráčů bychom ještě jednou chtěli poděkovat DGC Bazarmix a všem partnerů, kteří pomohli poodhalit Ostravskou 18tku a ukázali nám všem, že pokud discgolf miluješ, tak dokážeš zorganizovat výjimečnou discgolfovou událost a máš z ní radost. Už teď se těšíme na dokonalost v podání ostravské osmnáctky 2016!

O autorovi