Zavřít

Od Elišky: 1.DGL Moravský Krumlov 2021

Ani jsme se nenadáli a počáteční turnaj první ligy v Moravském Krumlově je za námi. Za sebe musím říci, že tento turnaj považuji za velmi úspěšný a hlavně skvěle připravený – kluci z Krumlova už to mají holt nacvičené a já nemám nic, co bych k organizaci turnaje vytkla. 🙂 Děkujeme moc! Celým víkendem se nesla taková příjemná nálada, že sezóna se konečně zase rozjíždí. I když tento rok s menším zpožděním. 

Typické strasti s počasím

S počasím to ale bylo trošku horší. V pátek jsme se museli poprat s deštěm a po hřišti jsme pochodovali s velkými deštníky. Házet s mokrými disky sice nebylo ideální, ale aspoň to byla větší výzva. V sobotu přišel typický letní den, takže sice krásně svítilo sluníčko, ale zato bylo horko a dusno. Proti zpoceným rukám mi velmi pomohl můj Whale Sac, který jsem používala téměř před každým hodem a udržel moje ruce v suchu. Přesně když se parkem rozlehlo: „Výhoz!“ a měli jsme vyhazovat své první hody druhého kola, spustil se lehký déšť. A tak jsme vytáhli deštníky, dali si na bagy pláštěnky a nervózně vyhodili z výhoziště, někteří z nás ne tak dobře. Když jsme šli ke svým hodům, déšť najednou ustal, a tak jsme deštníky zase schovali a pláštěnky sundali, jenže v ten moment začalo pršet znovu. Takto se to pak stalo ještě jednou a nás to začínalo pěkně štvát, protože si s námi počasí hezky pohrávalo. Nakonec to ale přešlo. 

Chtěla bych vám ještě dát jednu radu. Ujistěte se, že si na turnaj berete kvalitní boty a hlavně takové, které drží. Mně se totiž poprvé za celou mou discgolfovou kariéru stalo, že se mi boty začaly hned na začátku druhého kola rozpadat. Přesněji se mi začala odlepovat podrážka a relativně dost mě to znervoznilo, protože jsem v tu chvíli byla na děleném prvním místě v FPO a chtěla jsem se soustředit na hru a ne na to, jestli třeba na výhozišti neupadnu já a nebo celá moje podrážka. 🙂 Naštěstí mě holky z flightu zachránily a našly jsme aspoň dočasné řešení – kolem boty jsem si dala discgolfový náramek a zalepila tapem. Hru to nakonec moc neovlivnilo, stejně vám ale radím, abyste si radši trochu připlatili a měli jistotu, že máte dobrou obuv, než tohle řešili někde uprostřed kola. 

V neděli se podmínky úplně změnily a na hřiště přišla menší vichřice, která si v průběhu třetího kola pohrávala s našimi disky, jak se jí zachtělo. A hlavně už ani nebylo takové teplo, takže podmínky se na skóre hráčů relativně dost projevily. 

Jak to vlastně dopadlo

Co se týče výsledků, dalo by se říci, že tento víkend byl ve znamení Albatrosu. Našim členům se velmi dařilo a odnesli si hned několik medailí. Jako první bych měla zmínit kategorii Open, ve které zvítězil – podržte se – teprve patnáctiletý Peťa Striegler!! Peťa se rozhodl, že se na tomto turnaji utká s těmi nejlepšími Openy a  svým výkonem je všechny zastínil. Vyhrál před Kubou Semerádem o jeden jediný hod. Robin Kaňok a Bohdan Bílek si také vůbec nevedli špatně, mezi Openy skončili na děleném čtvrtém místě. 

V kategorii FPO jsem se o první místo prala já s Nikčou Moravcovou, která se od minulého roku velmi zlepšila. Obě jsme podle mě hrály skvělý discgolf a předvedly, co v nás je. A navíc jsme se tímto navzájem dotlačily k tomu, abychom co nejméně chybovaly a zahrály, jak nejlépe umíme. Co z toho vzniklo? Obě jsme zahrály průměrný rating nad 900, což se v ČR jen tak u holek nevidí! 🙂 Nakonec se mi podařilo hrát s chladnou hlavou a v kategorii FPO jsem o 3 hody zvítězila. 

Mezi Juniory svým výsledkem překvapil a hlavně potěšil náš slovenský zástupce Tomáš Mozola. Tom věkově spadá do kategorie Juniorů do 15 let, ta se ale neotevřela, a tak hrál proti klukům do 18 let. Tam porazil téměř všechny až na Martina Štípka. Kluci ale hráli velmi podobně a Martin porazil Toma až v rozhozu.

Děkujeme všem dalším Albatrosům za vzornou reprezentaci a také všem oceněným, kteří se probojovali až na bednu. 🙂

O autorovi

Studentka fyzioterapie, nejúspěšnejší a nejlepší discgolfistka u nás a trojnásobná mistryně republiky. Kromě discgolfu se zajímá o spoustu dalších sportů, zdraví a žurnalistiku.