Zavřít

Sezóna proDiscgolf.cz týmu 2023

Rok 2023 se blíží se konci, a tak bychom si v dnešním článku rádi promítli celou sezónu našeho proDiscgolf.cz týmu. Pojďme si společně připomenout, co se vlastně událo.

V březnu 2023 jsme se vydali na společné soustředění do Humpolce. Tam jsme byli ubytovaní v takovém moderním sídle, kam často jezdí motorkáři. Kluci se dokonce dostali do motorkářského rádia, kde představili discgolf. Trénovali jsme na místním hřišti, sepsali si cíle na tuto sezónu, hráli deskovky, a tak dále.

Náš tým se rozšířil o dva členy, a to konkrétně o mladého talenta Samuela Kšiňana a čerstvého psychologa a jednoho z nejl Michaela Studničku.

Kristýna Jurčíková

Kristýna Jurčíková v této sezóně opravdu zazářila. Odehrála celou Czech Disc Golf Tour, kde se jí v Uničově podařilo zvítězit a na ostatních turnajích se vždy umístila na bedně.

Celkově v této lize skončila druhá o pouhý jeden bod za Nikolou Moravcovou. Vyhrála první český čistě ženský turnaj Ladies First!, stala se amatérskou Mistryní republiky, na klasickém MČR obsadila druhé místo. Díky výhře na Konopišti Amateur Open 2023 dostala divokou kartu na Konopiště Open ze série turnajů Euro Tour, kde skončila na 11. místě. Kristýna se podívala také do zahraničí. V Rakousku na Mistrovství střední Evropy vyhrála v juniorské kategorii, v kategorii Women by obsadila dělené páté místo. Největším úspěchem této sezóny byla určitě bronzová medaile z Mistrovství Evropy, na kterou jsme všichni náležitě hrdí.

Jakub Knápek

Jakub Knápek se do toho tento rok pořádně obul. Objel většinu turnajů Euro Tour, kde se nejlépe umístil na chorvatském Pro Foresteru (9. místo) a norském Krokholu (7. místo). Na španělském turnaji Andalucia Open obsadil 10. místo a v Estonsku na Alutaguse Open se mu podařilo skončit na 11. místě.

Z českých turnajů se mu podařilo vyhrát Moravian Open a Hlinná Open a díky tomu se mu povedlo vyhrát celou Czech Disc Golf Tour. Na Mistrovství republiky obsadil druhé místo.

Bohdan Bílek

I Bohdan Bílek byl součástí party, která se tento rok rozhodla objet velkou část Evropy a její Euro Tour. Zahrál si například chorvatský Pro Forester (13. místo), norský Krokhol Open (29. místo), dva švédské turnaje Swedish Open (26. místo) a Skelleftea Open (31. místo), estonský turnaj Alutaguse Open (22. místo), a tak dále. Na Mistrovství Evropy v Estonsku obsadil 22. místo.

V Česku se mu podařilo vyhrát první turnaj Czech Disc Golf Tour Moravský Krumlov Open. Na turnaji Moravian Open skončil druhý. Bohdan dokonce dokázal obhájit svůj titul Mistra republiky z minulého roku v pražských Běchovicích!

Dvojnásobný Mistr republiky

Dan Konečný

Dan Konečný se tento rok nejlépe umístil na turnaji v Moravském Krumlově, kde obsadil čtvrté místo. Na Mistrovství republiky skončil v TOP 10, konkrétně na 7. místě. Dan si vybojoval místo na Mistrovství Evropy, kde bral 49. místo. Zahrál si také turnaj Konopiště Open a Skelleftea Open (Švédsko). Kromě toho už několikátým rokem nahrává podcast Ať to lítá spolu s Jakubem Kudrnou.

Samuel Kšiňan

Sam se na discgolfové scéně objevil teprve nedávno, ale za tu dobu se už stihl stát například Mistrem Slovenska v kategorii MPO. Kromě toho se mu tento rok povedlo vyhrát turnaj Valmezácké Chapadlo a Budišovská Břidla, které byly součástí 2. Discgolfové ligy. Na Mistrovství střední Evropy obsadil čtvrté místo.

Sam jako Mistr Slovenska

Jeho hlavní předností je jeho velký zápal a vášeň pro discgolf, proto byl vhodným kandidátem pro rozšíření našeho týmu. Jsme moc rádi, že ho máme!

Eva Bínová

Eva Bínová se věnovala hlavně rodině, která se tento rok rozrostla ještě o jednoho člena. Narodila se jí druhá holčička, za což jí moc gratulujeme. S Evou také tento rok vyšel článek v rámci série Něžného discgolfu, kde nám prozradila něco více o mateřství a jejím discgolfovém životě.

Z PDGA turnajů se nakonec zúčastnila pouze jednoho v Zámeckém parku Blatná, i tak se její rating zvětšil o 10 bodů a konec sezóny tak končí s ratingem 890.

Petr Striegler

Velkým úspěchem Petra Strieglera se stalo poslední kolo z Mistrovství republiky, kde se rozhodl útočit ze zadních příček. Poslední kolo zahrál patnáct hodů pod par, což nakonec stačilo na třetí místo. Bylo to parádní kolo, které Peťovi přineslo historicky nejvyšší český rating za kolo 1089! Vydal se také do zahraničí, konkrétně do Chorvatska na Pro Forester (15. místo), do Finska na European Open (59. místo) a do Estonska na Alutaguse Open (20. místo). V juniorské kategorii obsadil na Mistrovství Evropy dělené 10. místo.

Eliška Bártková

Tento rok byl pro mě, co se discgolfu týče, o něco slabší, ale i tak bych ve výsledku řekla, že byl hezký. Hodně jsem se během něj o sobě naučila a dalo mi to hodně prostoru pro přemýšlení. Velkou radost mám z úspěšného turnaje ze začátku sezóny Alpaca Open v Rakousku, kde se mi podařilo zvítězit nad hráčkami, které jsem vždy považovala za velkou konkurenci. Moc ráda jsem také za čtvrté místo na Mistrovství střední Evropy a druhé místo na Moravian Open.

Kromě toho jsem si tento rok splnila svůj cíl začít psát svou rubriku, kde bych ostatním mohla předávat své zkušenosti a nápady. Vznikl Něžný discgolf, který se věnoval primárně ženskému discgolfu. Každý pozitivní ohlas mi vždycky dodal odvahu, že to má smysl, a naopak i každá kritika byla přínosná.

Kryštof Novák

Kryštof Novák tento rok zvládl odehrát pár turnajů na začátku sezóny. Jeden z nich byl v polském Zielenieci, kde se mu podařilo obsadit 6. místo. Pořád ho ale trápila bolest pravého lokte. Kryštof nezahálel a zorganizoval tradiční turnaj Konopiště Open, který byl součástí Euro Tour, a vyzkoušel si také házení levou rukou. Nakonec musel jít na artroskopickou operaci, která naštěstí dopadla dobře, a poté ho čekala rehabilitace. Nyní je Kryštof ve fázi, kdy už opět zkouší házet pravou rukou.

Tomáš Mozola

Tomáš Mozola tento rok objel nespočet turnajů. Mezi jeho úspěchy z tohoto roku určitě patří vítězství na turnaji Konopiště Amateur Open, díky kterému si mohl zahrát na velkém Konopišti ze série Euro Tour.

Kromě toho se stal Mistrem střední Evropy v Rakousku, a to se slušným náskokem 8 hodů. Kromě toho se mu téměř podařilo vyhrát Mistrovství Slovenska v kategorii Open. Po třech napínavých kolech měl stejné skóre se Samuelem Kšiňanem, po rozhozu nakonec skončil druhý.

Petr Mrázek

Petr Mrázek započal svou sezónu rakouským turnajem Alpaca Open, kde obsadil páté místo. Poté se mu podařilo zvítězit na turnaji Budišovská Břidla. Vrcholem jeho sezóny se stala cesta po některých turnajích Euro Tour, konkrétně byl v Chorvatsku na Pro Foresteru, na Konopišti Open, v Norsku na Krokhol Open a ve Švédsku na Swedish Open. Nejlépe se umístil na chorvatském Pro Foresteru, a to na 37. místě. Z těchto turnajů si ale odnesl spoustu nových zkušeností, ze kterých může čerpat v budoucnu. Peťa se zúčastnil také Mistrovství střední Evropy, kde obsadil 6. místo a na Mistrovství České republiky skončil na 13. místě.

Kromě toho začal vydávat recenze na disky, které můžete najít na jeho Instagramu (odkaz zde).

Martin Opršal

Martin Opršal tento rok skončil několikrát na bedně v juniorské kategorii na turnajích Czech Disc Golf Tour. Konkrétně v Moravském Krumlově obsadil druhé místo a na Moravian Open skončil třetí. Na Mistrovství střední Evropy skončil na druhém místě za již zmíněným Tomášem Mozolou. Na Mistrovství republiky se dlouho držel na předních příčkách, ale nakonec mu bohužel šance o umístění se na bedně unikla o jeden hod.

Robin Kaňok

Robin Kaňok se tento rok oženil, za což mu moc gratulujeme! Kromě toho se zúčastnil amatérského Konopiště Open, kde obsadil dělené 36. místo.

Michael Studnička

Michael Studnička, nadějný hráč, ale také mentální kouč, si během teto sezóny také vybojoval pár úspěchů. Hned na začátku všechny příjemně překvapil svým vítězstvím na turnaji 2. ligy Budweis Stromovka Open v domácích Českých Budějovicích, kterým ukázal, že v našem týmu rozhodne není náhodou. Na Mistrovství České republiky se umístil v TOP 10, a to konkrétně na 9. místě.

Závěr

Vím, že to píšu každý rok, ale tyjo, to byl ale úspěšný rok, že? Je skvělé vidět, co skupina zapálených discgolfistů dokáže. V roce 2024 v dubnu nás čeká soustředění ve Vacenovicích, kde si opět předáme zkušenosti, společně si zatrénujeme a upevníme vztahy. Jsem už teď moc zvědavá, co nám nový rok zase přinese, ale jak se říká: ,,Sky is the limit.‘‘ Tak nezapomeňte naše dobrodružství opět sledovat na stránkách proDiscgolf.cz! Krásný nový rok vám přeje Team proDiscgolf.cz! 🙂

O autorovi

Studentka fyzioterapie, nejúspěšnejší a nejlepší discgolfistka u nás a trojnásobná mistryně republiky. Kromě discgolfu se zajímá o spoustu dalších sportů, zdraví a žurnalistiku.