Zavřít

Training Camp Budišov 2015 očima účastníka

25. až 28. září proběhl dlouho očekávaný Traning Camp od proDiscgolf.cz. Cíl návštěvy Budišova nad Budišovkou byl pro nás jasný. Získat certifikát a stát se tak certifikovaným instruktorem discgolfu. 

V pátek večer jsme se sešli v místní restauraci a usedli k prezentaci o teorii a historii discgolfu. S nápaditostí a humorem sobě vlastními nám Michal s Přemkem osladili večer nejen fakty a důležitými informacemi, ale i zajímavostmi, které spousta discgolfových nadšenců nezná. Jako perličku večera jsme zhlédli pár discgolfových videí. Spokojeni a naplněni discgolfem jsme šli ulehnout a těšit se na sobotní praxi.

Sobota již byla plná poletů disků. K instruktorům se ráno přidal i navrátilec z kolébky discgolfu, Kryštof Novák. Právě on si vzal na starosti třetinu budoucích instruktorů a začal je zasvěcovat do světa puttování (ve stylu mám rád putty do kopce). Dalšímu stanovišti vládl svou pevnou rukou Michal a prokázal že forehandy opravdu umí nejen posílat v dál, ale i učit ostatní nadšence. S Michalem utekla hodinka a půl jako nic a zlepšení bylo vidno u každého z nás. S očekáváním posunu jsem se osobně nejvíce těšil na backhand. Ten vyučoval Přéma , a právě k němu směřovaly mé kroky. Na backhandu se ukázalo, že každý z nás má svůj vlastní styl a s tím i spojený problém s ovládnutím vzdálenosti a směru hodu. V hlavě mi dodnes zní „ PATA, PATA, PATA“. Otáčet se při odhodu na patě. A co já, dělám to správně? To se uvidí večer na videu! Všechny nás i natočili pro večerní rozbor techniky. Po zjištění, že se u Přémy na bagu houpe tag č. 1, bylo rozhodnuto, že si dáme všichni kolečko na hřišti a budeme o něj bojovat. Večerní posezení a rozbor videa se upínal na naše čerstvě nabité zkušenosti, a tak kritiku videí nejen od našich instruktorů, ale i z našich vlastních řad.

V poslední den kurzu nás čekala zkouška největší, a to zorganizování turnaje kategorie PDGA C. Ředitelem turnaje byl zvolen Jirka “REO“ Šebek a po radách od Lukáše Filandra se do toho s vervou pustil. Celý tým si nejen vybral, ale i kontroloval a podporoval. Turnaj proběhl bez problému a skoro i bez stresu. Fotografie od jednoho z kurzistů (Vency Kahánka) jsou tady.

Oba turnajové dny uběhly jako voda. Vítězi byli odměněni, pořadatelé spokojeni a mohli jsme se vydat na cestu domů. Všichni jsme si z kempu odnesli spoustu vědomostí a po splnění závěrečného testu už budeme moci rozvíjet discgolf dále do světa. Snad i já budu jeden z úspěšných instruktorů.

Ať to lítá,

Účastník 

O autorovi