Zavřít

Tuc, tuc, tuctujeme

Ano dámy a pánové, příznivci létajících plastových talířků je to tak. Discgolf se stává fenoménem poslední doby a tak po 12 apoštolech a 12 měsíčcích přichází na scénu další magické dvanáctky.

Tým proDiscgolf.cz a DiscGolfPark Česká republika nenechává discgolfisty ulehnout do zimního spánku a tuctuje!

Tucet, tak přesně tolika jamkami se, od minulého týdne, honosí hned dva moravské DiscGolfParky. DGP u Rakety v Ostravě a DGP Kasárna ve Valašském Meziříčí patří mezi rozšiřující se hřiště a z původních devíti jamek, se nyní můžete nechat unášet krásou discgolfu na 12 jamkových hřištích.

DiscGolfPark u Rakety – Ostrava Mariánské Hory a Hulváky

 

DGP u Rakety Ostrava Mariánské Hory a Hulváky se nachází v parku mezi ulicemi Výstavní a 1. máje. Tento park prošel na začátku roku rozsáhlou proměnou, která velmi decentně a jemně počechrala podobu již navržených devíti jamek. Zprvu se strhla velká discgolfová panika a vypadalo to, že nám na Raketě nezbude ani jedna přírodní překážka, ale čas ukázal, že si hřiště, i přes rozsáhlý zásah, zachovává svou osobitou a jedinečnou obtížnost.

Rostoucí oblibu discgolfu v Ostravě zaznamenala i starostka městského obvodu Mariánské Hory a Hulváky Liana Janáčková, která se rozhodla otevřít fairway pro rozšíření hřiště z 9 na 12 jamek.

Tři nové jamky byly navrženy tak, aby do hry vstupoval důležitý herní prvek a to hranice outu neboli OB linie (out of bounds). Na všech třech nových jamkách OB nalezneme a jamka č. 10 je dokonce označena jako jamka ostrovní.

Místní discgolfový klub Bazarmix Ostrava neváhal a prakticky hned po realizaci rozšíření naplánoval sváteční turnajový křest nového hřiště na 17.11. Jedinečný a velmi napínavý turnaj (výsledky zde) byl oživen ace poolem, ve kterém se nastřádalo 2500 Kč. Ten hráč, který hodí eso na jakékoli jamce se stane majitelem ace poolu. V Ostravě vyvěsil eso na jamce č. 2 Martin Szotkowski z Třince a svou trefou si tak z turnaje odnesl celou výhru. Tento turnaj byl rovněž jedinečnou příležitostí ustanovit nový rekord hřiště, což dokázal člen Albatros proDiscgolf týmu Adam Klimeš s -7 (29). Překonáš ho?

DiscGolfPark Kasárna – Valašské Meziříčí

Další tucet jamek se nachází ve Valašském Meziříčí. DGP Kasárna je jedno z nejcharismatičtějších discgolfových hřišť v republice. Jeho devět jamek, umístěných v areálu bývalých kasáren, spustilo discgolfovou lavinu v Moravskoslezském kraji. Také tady volení představitelé města Valašské Meziříčí jdou s dobou a dali zelenou rozšíření hřiště.

Jamky DGP Kasárna vypadají následovně:

Jamka č. 10 – krátká 50m jamka která skýtá hned dvě záludnosti. Keře a stromy po pravé straně fairwaye a koš na horizontu. Delší putt se v tomto případě stává hodně riskantním.

Jamka č. 11 – prvních 30 metrů úzká tunelová fairway a poté 50 metru volných až ke koši, který je vyvýšen.

Jamka č. 12 – vyvýšené výhoziště vzdálené od jamky 90 metrů nabízí velmi krásný pohled na přírodní a discgolfovou krásu všude kolem.

Křest tohoto hřiště a zároveň možnost oficiálního ustanovení rekordu hřiště proběhne v neděli 29. 11. od 8:30 na hřišti DGP Kasárna Valašské Meziříčí. Všichni jste srdečně zváni, registrace zde.

O autorovi