Zavřít

Akademické úspěchy v Ostravě

Naučit se hrát discgolf není jen tak… Ale kdyby k tomu všichni přistupovali stejně, jako studenti na ostravské Akademii proDG.cz, tak by to bylo něco!

Moc se mi líbilo, že celá Akademie začala rozcvičkou, pak proběhla teorie a následoval nácvik jednotlivých fází hodu (takže žádné hrrrr, ať to máme za sebou, právě naopak). Samozřejmě jsme měli v rukou disky, a tak jsme to hned začali zkoušet. Každý z nás dělal nějaké chyby a každý z nás dostal naprosto individuální rady a tipy, jak své hody vyladit. Samozřejmě že po Akademii není nikdo mistr světa, ale jednoznačně mohu říct, že mi Akademie otevřela velmi mnoho možností, jak dostat disk co nejblíže koši, nebo dokonce do něj.

Jiří Šebek, Hodslavice

Když jsme v pátek 4.4.2014 přijeli na ostravské hřiště U Rakety, nestačili jsme se divit. V jednu chvíli tam hrálo okolo 20 lidí, ne-li více! Trénovali na sobotní turnaj. Jenže někteří měli oproti ostatním výhodu. Když nás zpozorovali, tak hned přiběhli a dožadovali se svého práva na studium (zaregistrovali se totiž na naši Akademii).

Před zahájením jsem měla trochu zaječí úmysly, protože mě přepadla panika, že se úplně všichni (a hlavně ti vyučující profíci) budou dívat jen na to, jak co dělám špatně. Hned po rozcvičce to ze mě ale spadlo, všichni jsme tam přece přišli zjistit, co je třeba vypilovat a čeho se vyvarovat. Takové změny ale nejdou poznat hned a možná i proto jsem na sobotním turnaji zahrála tak, jak jsem zahrála. Ale nevzdala jsem se, v neděli jsem vyrazila k Raketě a zahrála jsem svůj nový rekord – 30 hodů. Snažím se vyvarovat chyb, které mi byly na Akademii vytknuty, a na svou hru se zase dívám o něco radostněji.

Lucie Hotárková, Ostrava

Toho dne byl tématem backhand a začali jsme od píky. Celý hod jsme rozložili na prvočinitele, nechali vyzkoušet a zase ho složili zpátky. Pak jsme postupně přidávali další modifikace, až z toho nakonec u všech vzniklo to, co jsme chtěli.

A jaká je vaše slabá stránka, na které byste chtěli zapracovat?

rozcvičkanácvik postojenápřah

Už se těšíme na nadcházející Akadeimi ve Svitavách 19.dubna 2014, a co vy?  Hlaste se na email krystof@prodiscgolf.cz.

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.