Zavřít

Vyhodnocení soutěže Diskuj 2.0

29. září jsme s naším eshopem vstoupili do nové éry a udělali obrovský krok kupředu (více v tomto článku). Tento posun jsme spolu s vámi oslavili soutěží Diskuj 2.0. I ta je nyní už u konce a nezbývá než si ji zrekapitulovat a představit vám správné odpovědi a vítěze samotného.


7 soutěžních otázek

Ve dnech od 24.9. do 2.10. bylo na webu diskuj.cz postupně publikováno sedm soutěžních otázek. Odpovědi na tyto otázky jste mohli najít na Googlu, různých sociálních sítích a někteří dokonce i v paměti. Teď si je postupně představíme i se správnými odpověďmi.

1. otázka – počátek

Otázka se týkala úplného začátku discgolfových dějin proDiscgolf.cz. Figurovali v ní Přemek Novák a Michal Grepl a vaším úkolem bylo zjistit, na jakém hřišti poprvé vyzkoušeli discgolf.

Správnou odpovědí byl Edora Park. Tahle odpověď se dala najít např. vylučovací metodou podle UDiscu, stačilo vyzkoušet všechny hřiště ve Fort Collins.

2. otázka – potvrzení

V hlavní roli téhle části příběhu byl Přemek Novák a týkala se jeho výletu do Finska – do společnosti Innova Europe Oy, jejímž majitelem je Jussi Meresmaa. Úkolem bylo najít hřiště, na které Přemka Jussi ve Finsku zavedl.

Správnou odpovědí byl Epilä DiscGolfPark. Tato odpověď se dala najít na Přemkovém veřejném facebookovém profilu.

3. otázka – ledy se prolamují

Třetí část skládačky se týkala schůzek a strastí spojených s prodejem prvních DiscGolfParků v České republice. Otázka se ptala na celé jméno paní místostarostky, se kterou Přemek v Praze v roce 2010 komunikoval?

Jmenovala se Eva Štampachová. Pro nalezení této odpovědi nejlépe posloužil Google.

4. otázka – první DiscGolfPark

Čtvrtá část příběhu nás opět zavedla k prvnímu českému DiscGolfParku. Původně měl být instalován jinde než v Parku u Chodovské tvrze, otázkou bylo kde?

Správnou odpovědí byl Centrální park. Odpověď se skrývala na Google Mapách, Mapy.cz a podobně. Opět postačila vylučovací metoda.

5. otázka – znovuzrození firmy

Skutečný start discgolfového růstu v ČR byl zapříčiněn jak předchozími čtyřmi tématy, tak i tím pátým. Otázka zněla „Jaké téma měla Přemkova magisterská diplomová práce?“

Správná odpověď byla Strategie rozvoje discgolfu v ČR. Stačilo zjistit jakou VŠ Přemek vystudoval a najít jej v jejím seznamu absolventských prací.

6. otázka – na scénu přichází…

Touhle dobou se byznys DiscGolfParku (stavba hřišť) začal trochu oddělovat od proDiscgolfu (prodej vybavení). Tato otázka se proto týká Kryštofa, který má tuhle oblast na starost a vzal šestou otázku (i ty zbývající) na svá bedra. Otázka zněla: „V roce 2013 jsme mimojiné vyrazili na další výlet na severské turnaje. Otázka zní, jakou přezdívku jsme tam udělili jednomu Francouzovi?“ Možná byla trochu těžší… 😇

Správnou odpovědí byl Bystrozraký. Jak se dala odpověď najít? Různými způsoby. Stačilo zjistit, kterých turnajů se čeští kluci v zahraničí v roce 2013 zúčastnili, co tam hrálo za Francouze a pak jejich jména zadat do Googlu v kombinaci se slovem „discgolf“, názvem turnaje nebo něčím takovým. Dříve nebo později jste určitě narazili na blog prodiscgolf.wordpress.com, kde se v článcích o turnajie The Preliminary také skrývala odpověď na tuto otázku.

7. otázka – grow the sport

Discgolf v ČR rychle rostl, ale nedělal to sám od sebe. Ve firmě jsme hledali (a stále hledáme) všechny možné způsoby jak tomu pomoci. Jedním z nich byla i soutěž/anketa Jamka roku 2014. Úkolem bylo najít telefonní číslo, na které bylo potřeba během Jamky roku zavolat v rámci soutěže Bleskofon.

Správná odpověď byla 734 816 727. Dala se najít ve videu z vyhlášení jamky roku na youtube proDiscgolf.cz.

Závěrečný úkol

Ta nejnáročnější část soutěže však měla teprve přijít. Ve čtvrtek 3.10. ve 20.00 byl zveřejněn závěrečný úkol. Účastníci měli najít všechny správné odpovědi z předchozích otázek někde na webu proDiscgolf.cz, zapsat si slovo, které následovalo těsně po nich a poté z těchto nových slov sestavit smysluplnou větu a poslat nám ji na e-mail. Kde jste je mohli najít?

Edora Park se skrýval na stránce Náš příběh, klíčové slovo bylo poletím.

Pro nalezení 2. odpovědi (Epilä DiscGolfPark) bylo zapotřebí se na webu nejdříve zaregistrovat a pak přihlásit. V pravém horním rohu potom vyskočilo malé zelené okénko, kde jste mohli najít klíčové slovo Hurá.

Paní místostarostka Eva Štampachová se schovala do průvodce výběrem disku, konkrétně do sekce Začátečník / Žena / Disk na puttování. Klíčové slovo bylo do.

V Centrálním parku se zatoulal hlídací pes. Nebo spíš naopak – Centrální park se zatoulal v hlídacím psovi. Stačilo do něj přidat kterýkoli produkt a vyskočilo na vás čtvrté klíčové slovo Málagy.

Heslo Strategie rozvoje discgolfu v ČR se (ne moc dobře) skrývalo na stránce Náš tým v odstavci o Přemkovi. Klíčovým slovem bylo discgolfem.

Pravý kámen úrazu však byl pan Bystrozraký. Ten se totiž schoval v popisku jednoho z mnoha disků, které máme v tuto chvíli na skladě. Na internetu se dá jednoduše zjistit, že Sylvain Gouge je sponzorovaným hráčem Discraftu a co vás napadne jako první disk, když se řekne Discraft? Buzzz. Stoprocentně. Takže už stačilo proklikat všechny Buzzze a bylo to. A nebo taky stačilo použít naše vymakané vyhledávání, to ale fungovalo pouze u tohohle hesla, u žádné jiné odpovědi ne. Klíčovým slovem každopádně bylo španělské.

Poslední odpovědí, kterou bylo potřeba najít, bylo bleskofonní telefonní číslo 734 816 727. To bylo dost okatě schováno na stránce kontakt. Klíčovým slovem bylo za.

Z těchto slov stačilo poskládat větu „Hurá, poletím za discgolfem do španělské Málagy.“, poslat ji na mail krystof@prodiscgolf.cz a bylo hotovo!

Vítěz soutěže

Počínání soutěžících jsem samozřejmě sledoval přes Google Analytics, po 5 minutách (v 20:05) to ale vypadalo, že to nějakou půl hodinku zabere, a tak jsem sedl do auta a jel domů. O to víc mne ale překvapilo, když jsem zaparkoval a otevřel e-mail v telefonu a měl spoustu příchozích zpráv. 20.14, 20.14, 20.15, 20.15, 20.15… První ale mohl být jen jeden!

Kryštof Novák

A je jím Ondra B. z Brna, jehož e-mail přišel jen o několik vteřin dříve než druhý v pořadí!

Ještě jednou gratulujeme a děkujeme všem účastníkům!

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.