Zavřít

Členství v PDGA a největší turnaj roku

Do startu registrace na Konopiště Open 2015 zbývá už jen několik dní. Jednou z podmínek je členství v PDGA – následuje návod, jak na něj.

PDGA – Professional Disc Golf Association

Je tou nejrozsáhlejší asociací spojující discgolfisty. Je mezinárodní. Je velká. A dělá to dobře. V nedávné době dosáhla nového milníku – 70 tisíc členů z nespočetných zemí celého světa. Zastřešuje ty významné turnaje v USA, Evropě, Asii i Austrálii, schvaluje nové disgolfové disky a koše, a tak dále. Je alfou i omegou soutěžního discgolfu.

Kromě těch již zmíněných a mnohých dalších aktivit připisuje každému hráči tzv. PDGA Rating. Číslo, které umožňuje hráčům srovnávat svou výkonnost s kýmkoli jiným na světě (pokud má Američan a Čech stejný rating, je pravděpodobné že v průměru na průměrném turnaji v průměrném počasí zahrají průměrně v 10 kolech oba stejný výsledek, za předpokladu že ani jeden z nich hřiště nezná, nebo jej znají oba dva stejně). Informace o Evropské PDGA jsou zde a další informace v češtině tady.

V ČR je momentálně 53 členů a nejvyšším ratingem se může pyšnit Lukáš Filandr – 976.

Členství v PDGA

Doporučujeme ho každému discgolfistovi, který to s námi všemi milovaným sportem myslí vážně. Cena 20$ (za členství pro amatéra – doporučujeme) není nijak vysoká, obzvláště při vyjmenování výhod, které s sebou členství nese. Už zmíněný rating je totiž jen jednou z nich. Další z nich je třeba registrace na jakékoli větší (zatím zpravidla zahraniční) turnaje. Už téměr všude je členství podmínkou a mnohdy je registrace uskutečněna ve vlnách – nejdříve hráči s ratingem 975 a více, poté 940 a více, pak už všichni členové PDGA.

Chci se stát členem, hned

Nezabere to ani 5 minut. Nachystej si prosím tyto pomůcky: počítač, platební karta (s povolenými platbami přes internet). Zmáčkni stopky, TEĎ.

1. Klikni na tento odkaz: http://www.pdga.com/membership.

2. Vyber si typ členství, o které máš zájem. Pokud se zatím necítíš na vyhrávání peněz na turnajích, zvol Amateur, případně Junior, pokud je ti 18 nebo méně let. V rozbalovacím menu si vyber délku svého členství (20$ za rok).

3. Pokud oknu, které se otevře, nerozumíš, klikni na zelené tlačítko No Thanks. PDGA zde pouze nabízí možnost přiobjednání specializovaného časopisu Discgolfer (ten je skvělý, ale má i alternativu v češtině na http://www.discgolfer.cz, případně členství v Birdie či Ace Clubu. Nejsme si jisti, k čemu je to dobré.

4. Teď asi nejsložitější část celého procesu. Vyplň (v tomto pořadí) své křestní jméno, přijmení, telefon, e-mail, pohlaví, datum narození, ulici a číslo popisné, PSČ a město. Na tuto adresu ti přijde balíček s tvým novým markerem, odznáčkem a pravidly discgolfu v originále.

5. Možnost zakoupit disk s potiskem PDGA a opět i magazín Discgolfer.

6. Posledním úkolem na cestě za vlastním PDGA číslem je platba. Možnosti jsou dvě – paypal nebo platební karta. Po vyplnění potřebných údajů stačí už jen kliknout na tlačítko place order a je hotovo.

Gratulujeme! Máš své PDGA číslo – pochlub se s ním v komentáři. Teď ho jen nezapomeň zadávat na všech PDGA turnajích a sleduj, jak se ti vyvíjí rating. Držíme palce!

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.