Zavřít

Moravský Krumlov 2022

I přes to, že od turnaje Moravský Krumlov Open 2022, který byl druhou zastávkou KOSTKA stav Czech Discgolf Tour, uplynulo pár týdnů, přišlo nám, že by i tak nebylo špatné se za tímto turnajem ještě trochu poohlédnout a zrekapitulovat si, co se na něm vlastně událo. Po turnaji také nastal důležitý milník pro český discgolf, o kterém si zde také trochu povíme. Jste zvědaví, o co jde? Tak čtěte dále a odpověď vám bude již brzy odhalena. 

Nový layout

Tento rok byl turnaj v Moravském Krumlově jiný hlavně tím, že si kluci dali záležet s přípravou nového layoutu. První osmičku postavili na Střelnici, což je místo vzdálené kousek od zámeckého parku. Pyšní se krásnými dlouhými fairwayemi, které jsou obklopené lesem, a také výhledem na kapli sv. Floriána. S pár hráči jsme se shodli, že nám hřiště na Střelnici částečně připomíná jamky ze Chřibů. 

Za fotky děkujeme České Asociaci Discgolfu a Martinu Jarošovi!

Zbytek hřiště se nacházel klasicky v zámeckém parku. Některé jamky zde zůstaly stejné jako v minulých letech, kluci si ale připravili pár novinek v podobě čtyř-parů. Celkově se mi nový layout líbil, na hřišti se nacházelo spoustu náročných jamek, které pro mě představovaly velkou výzvu, a tak by to podle mě na hřišti nejvyšší české ligy mělo být.

Během turnaje se na nás většinu času usmívalo sluníčko, které bylo velmi silné. Trápilo nás velké dusno a přihnalo se i pár bouřek. Mně osobně takové počasí dělalo celkem problém, protože se mi v něm strašně potily ruce a měla jsem pocit, že nic nepomáhá. 

Výsledky proDiscgolf.cz týmu

A jak se dařilo našim členům Prodiscgolf.cz týmu? Nejlépe na tom byl Petr Striegler, který v kategorii Open s přehledem zvítězil s náskokem dvanácti hodů nad dalším členem Bohdanem Bílkem.

Za fotky děkujeme České Asociaci Discgolfu!

Jakub Knápek si z turnaje odnesl 5. místo a o hod za ním skončil na 6. místě Kryštof Novák. Náš nový přírůstek do týmu Daniel Konečný si z turnaje odnesl 9. místo a Petr Mrázek skončil 15. Robin Kaňok obsadil 45. místo. 

V Juniorech ukořistil bramborovou medaili Martin Opršal, vítěz prvního turnaje KOSTKA stav Czech Discgolf Tour v Českých Budějovicích. Hned o příčku za ním skončil Tomáš Mozola. 

Za fotky děkujeme České Asociaci Discgolfu!

Ono velké překvapení

Co se tedy po turnaji v Moravském Krumlově stalo tak významného? Peťa Striegler překročil onu magickou hranici ratingu 1000 a po aktualizaci, která proběhla 14. června 2022 se Peťovi rating zvedl z 993 na úžasných 1001! Peťa je v pořadí čtvrtým hráčem v České Republice, který toho dosáhl. Moc mu gratulujeme a jsme na něj pyšní! 

Za fotky děkujeme České Asociaci Discgolfu!

Dalším překvapením, které už ale na turnaji bylo odhaleno, jsou naše nové zelené proDiscgolf.cz dresy! Vidět je můžete výše na fotce s Martinem Opršalem nebo níže na fotce se mnou. Co na ně říkáte, líbí se vám?

Moje hra

Se svou hrou jsem během tréninku byla spokojená a stejně tak během první půlky turnaje. Šlo to celkem hezky, lehká nejistota tam byla, ale obecně mě to bavilo a cítila jsem se dobře. Pak se to ale nějak zlomilo, začaly mě trápit zpocené a zároveň pocitově lepkavé ruce a s tím přišlo i spoustu nepovedených hodů, kterých bylo tolik, že jsem se z toho moc nedokázala dostat a úplně mě to pohltilo. 

Za fotky děkujeme České Asociaci Discgolfu!

Mrzí mě to, ale bylo toho na mě za poslední dobu prostě moc a kvůli stresu z právě probíhajícího zkouškového období ve škole jsem byla vnitřně až moc unavená a nedokázala jsem se s tím tak úplně vyrovnat. Teď už mám ale zkoušky konečně za sebou a hraju víc a víc a nemůžu se dočkat léta plného discgolfu! Poučení pro příště: nemusím být prostě všude a do budoucna bude možná lepší, když si během zkouškového dám od turnajů pauzu.

Poděkování

Tímto bych chtěla moc poděkovat klukům z Krumlova, kteří turnaj připravili. A také všem dalším, kteří s přípravou pomohli. Bylo to vážně skvělé a šlo vidět, že jste si s tím dali spoustu práce. Také si nešlo nevšimnout spousty spokojených hráčů, kteří si turnaj naplno užili a odnesli si z něj hezké zážitky.

Za fotky děkujeme České Asociaci Discgolfu!

Děkujeme, že se vždy tak vycepujete k tomu, aby to bylo co nejlepší, a že turnaj každým rokem posouváte na vyšší level. Těším se na příští rok!

Mediální výstupy

Tak jako u celé CDGT, i na turnaji v Moravském Krumově měl náš média tým ve složení Martin Jaroš a Tomáš Valík na starosti mediální výstupy – fotky a videa z turnaje. Zhlédnout je můžete níže.

Fotogalerie z tréninku a 1. kola
Videoreportáž z 1. kola
Fotogalerie z 2. kola
Videoreportáž z 2. kola
Fotogalerie z 3. kola
Videoreportáž z 3. kola
Výsledky turnaje na idiscgolf.cz
Výsledky turnaje na PDGA

O autorovi

Studentka fyzioterapie, nejúspěšnejší a nejlepší discgolfistka u nás a trojnásobná mistryně republiky. Kromě discgolfu se zajímá o spoustu dalších sportů, zdraví a žurnalistiku.