Zavřít

Nový Albatros roztahuje křídla

Petře Mrázku, vítej v proDiscgolf.cz Albatros Teamu! Albatros Team je tým nadějných hráčů, které v našich očích stojí za to co nejvíce podporovat v jejich rozvoji. Discgolfovém i osobnostím. Dlouhodobě do týmu patří Eva Bínová, Robin Kaňok, Kryštof Novák, Bohdan Bílek, Jakub Knápek, Jakub Zdráhal, Eliška Bártková, Petr Striegler, Martin Opršal, Tomáš Mozola a teď nově i Petr Mrázek.

Petr je nadějný junior ze Sviadnova, který před pár lety propadl discgolfu a od té doby se ho nepustil. Objíždí turnaj za turnajem, dennodenně trénuje a maká na sobě. Má cíl, má chuť a disciplínu. Věříme, že je před ním zářná budoucnost a chceme mu k ní pomoci. A rovnou jsme ho trochu vyzpovídali.

Ahoj Peťo, vítej v týmu! Chtěli bychom tě trochu představit ostatním discgolfistům v ČR, a tak pro tebe máme pár otázek.

  1. Jak a kdy ses dostal k discgolfu, co tě na něm nejvíce baví?
    • K discgolfu jsem se dostal někdy v roce 2016 kdy jsme byli společně s rodinkou na automobilovém srazu v Budišově nad Budišovkou. Mamce se to tehdy moc zalíbilo, a tak jsme to pak čas od času šli zkusit znovu. Nutno říct že mě tak první rok discgolf vůbec nebavil. V roce 2017 jsem pak jel na Discgolf Camp (tábor pro děti), po kterém následoval i můj první turnaj. Tam jsem sice hrál úplnou tužku, ale poprvé jsem viděl, že discgolf nehraje jen naše rodina, ale je zde i více nadšenců. Na discgolfu mě nejvíce baví trénovat a soutěžit na turnajích. Po minulém roce, kdy jsem hrál co nejvíc PDGA turnajů, jsem si hrozně oblíbil „tour life“ a vlastně i to poznávání nových hřišť.
  2. Jaká je tvá nejdůležitější discgolfová dovednost? Na čem stojí tvá hra?
    • Od minulého roku tak nějak pozoruji, že házím dále než většina lidí v České republice, což je určitě výhoda, ale moje hlava vždycky tak nějak zlobila. Tuto off season jsem se proto hodně soustředil na mentální stránku hry a taky na puttování a cítím, že jsem v tomto ohledu silnější než kdy předtím.
  3. Kam to chceš v discgolfu dotáhnout, máš nějaký takový sen?
    • Pokud mám říct pravdu, tak asi nemám vyloženě jeden konkrétní cíl. Určitě bych se chtěl někdy podívat na Pro Tour do Ameriky, ale to je ještě dlouhá cesta. Teď se soustředím hlavně na to, abych podal na Mistrovství Evropy na Konopišti co nejlepší výkon.
  4. Peťo díky za tvé odpovědi, přejeme ať se ti vše splní a ať to lítá! Těšíme se na tvé výkony.

Petr Mrázek tak od letošního roku oblékne dres proDiscgolf.cz Albatros Teamu. Zároveň však nadále reprezentuje i svůj domovský klub Bazarmix Ostrava.

Náš tým v letošní sezóně čeká několik novinek, které se vám budou líbit. Těšíme se, až je dotáhneme do konce a budeme vám je moci oznámit!

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.