Zavřít

proDiscgolf.cz Búřov Open 2020 – počasí nepřálo, ale stálo to za to

Když jsme se o tomhle malebném golfovém resortu na Valašsku loni doslechli, nevěděli jsme úplně co čekat. Bude to klasické placaté a rozlehlé hřiště, nebo nás něčím překvapí? Překvapilo. A jak…

Nádherné hřiště s velkým srdcem

Původně tam byla jen devítijamka, ale teď před turnajem se povedlo pevné hřiště rozšířit na velkou osmnáctijamku. A ta je naprosto famózní. Počínaje „ďáblovými vidlemi“, přes technickou a lesní první devítku, až po na krátko střižené fairwaye a obrovské výškové rozdíly na druhé devítce. Takhle všestranné, opečovávané, vypiplané a ve všech směrech zajímavé hřiště v ČR ještě nemáme.

Za krásné fotografie děkujeme Martinu Jarošovi.

Ano, jde o soukromé a také placené hřiště, nicméně za takový zážitek je cena vskutku lidová. Pan majitel je totiž skutečný srdcař a o hřiště se stará od rána do večera, celé dny a celé noci. A výsledky jsou vidět.

Búřovská druholigová premiéra

Druhá liga poprvé na Búřově a první turnaj druhé ligy v roce 2020. Pevnou osmnáctijamku jsme na několika místech ještě ztížili, aby prověřila i nejzkušenější discgolfisty. A také discgolfistky – ty totiž měly na několika jamkách posunutá výhoziště, aby si v náročném terénu lépe zahrály. Hřiště bylo kompletně připraveno v pátek 17. a hráči trénovali o 106.

Za krásné fotografie děkujeme Martinu Jarošovi.

Předpověď na víkend však nevypadala zrovna slibně, takže se soutěžící museli přihlásit úplně na vše. Jak to celé dopadlo se dozvíte ve videu od Tomáše Valíka.

Kompletní výsledky po jamkách najdete na idiscgolf.cz.
Výsledky na PDGA jsou k dispozici zde.

Fotogalerie plné překrásných snímků od Martina Jaroše jsou zde (trénink, sobota, neděle).

Ještě jednou gratulujeme nejlepším a děkujeme všem účastníkům. Nejpozději za rok se těšíme znovu na Búřově! 🔥

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.