Zavřít

Prodiscus: Jindřichův Hradec Open 2020

První liga discgolfu 2020 pokračuje! Po červnovém zahajovacím turnaji v Moravském Krumlově jsme tentokrát vyrazili na jih Čech – do historického města Jindřichův Hradec. Tamní discgolfový klub Vajgar totiž tvrdě maká na rozvoji discgolfu ve svém městě a 1. liga discgolfu tam tak nesměla chybět.

Davida se stává Goliášem

Kdo už někdy zavítal na jindřichohradecký DiscGolfPark Mertovy sady, asi dobře ví, že má 18 jamek, ale velikostí (respektive vzdáleností) to není žádný obr. Spíš naopak. Je sice krásný, díky spoustě stromů, kopců a dokopců i poměrně náročný, ale s 1166 metry by to na 1. ligu zkrátka nebylo.

Vajgarské jádro v čele s Honzou Nadberežným se proto rozhodlo, že je třeba vymyslet layout, který bude i pro nejlepší hráče republiky skutečnou výzvou. Po měsících plánování, testování a jedné mé průzkumné a schvalovací cestě se to povedlo. Oldřich III. byl na světě. Prvoligové hřiště zkombinovalo lesní jamky na první půlce hřiště, přidalo několik luk okolo a rázem se z nejkratší české osmnáctijamky stal náročný kurz s délkou 2127 metrů, několika čtyřpary a jedním pětiparem!

Layout se hradeckým discgolfistům pěkně vydařil, rating jednoho hodu (dle předběžných výsledků) vychází na 9,42.

Kterak Prodiscus do Jindřichova Hradce přišel

Kontakty, kontakty, kontakty. Ředitel JHO 2020 se na jedné z mnoha konopišťských turnajových párty seznámil s majitelem značky Prodiscus – vůbec prvním finským výrobcem discgolfových disků. Díky tomu nechybělo mnoho a spolupráce mezi Prodiscusem a jindřichohradeckým turnajem byla na světě!

Hráči se tak mohli těšit na Prodiscus JOKERi v hráčských balíčcích i nádherné diskové a markerové trofeje pro nejlepší hráče.

Za fotografii děkujeme DGC Vajgar a Martinu Kozákovi.

A aby Prodiscus české turnaje nepodporoval nadarmo, rozhodli jsme se znovu rozšířit naši nabídku a přidat i tyto finské disky!

Nepřekonatelný Semerád

Když jsme se s ostatními před začátkem turnaje bavili o tom, jaké by mohlo být nejlepší skóre, shodli jsme se na tom, že do dvojciferných záporných čísel se nejspíš nikdo nedostane.

Za fotografii děkujeme DGC Vajgar a Martinu Kozákovi.

Omyl. Hned v prvním kole nasadil tempo Jakub Semerád (aktuálně 3. nejlepší český hráč dle PDGA ratingu, tým Hunters) se svým neuvěřitelným skóre -11 (rating 1041). V tomto duchu se pak nesl i zbytek turnaje. V 1. i 3. kole totiž zahrál 🔥 hot round a ve výsledku tak zvítězil doslova o parník. Na stupních vítězů jej doplnili Bohdan Bílek (Team Discmania, proDiscgolf.cz Albatros Team a Moravian Gators Nový Jičín) a Kryštof Novák (Team Discmania, proDiscgolf.cz Albatros Team a Moravian Gators Nový Jičín).

Za fotografii děkujeme DGC Vajgar a Martinu Kozákovi.

V ostatních kategoriích si vítězství odnesli tito hráči:

  • Jarmila Havířová v FPO,
  • Marek Šrom v MP40,
  • Jirka Provazník v MP50 a
  • Martin Štípek v MJ15.

Všem medailistům gratulujeme a děkujeme členům proDiscgolf.cz Albatros Teamu za vzornou reprezentaci.

Zazvonil řetěz, a pohádky byl konec

Nádherné město, výborně připravený turnaj s náročnými technickými jamkami, přátelská atmosféra a turnajová párty s kapelou. To vše a mnohem více byl Prodiscus: Jindřichův Hradec Open 2020. Jsme rádi, že jsme mohli být u toho, drobně pomoci s layoutem hřiště, radit s organizací a zásobovat hráče discgolfovými disky.

Kompletní fotogalerii z turnaje najdete zde: https://www.facebook.com/dgcvajgar/photos/?ref=page_internal
Výsledky turnaje po jamkách najdete tady: http://idiscgolf.cz/turnaje/382
Výsledky turnaje na PDGA pak tady: https://www.pdga.com/tour/event/46541

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.