Zavřít

Turnaje, na kterých v sezóně 2023 nebudeme chybět

Již tradičně nás můžete v průběhu roku vídat na nespočtu discgolfových turnajů po celé republice a ani letos tomu nebude jinak. Máme totiž plně vybavený stánek, kopu disků na prodej, spoustu elánu a milujeme discgolf!

Jarní proDiscgolf.cz Tour 2023

Začali jsme znovu pořádat turnaje pro začátečníky. Letos na jaře tedy postupně objíždíme naše nejnovější hřiště a pořádáme na nich otevírací turnaje. A na každý z nich samozřejmě vozíme stánek. Začali jsme už začátkem března turnajem na DiscGolfParku Louny, pokračovali o týden později na proslulém hřišti DiscGolf Zamilec v Brně, v pátek 7.4. jedeme na ostravský DiscGolfPark sady Šporovnice (registrace probíhá a ještě je volno), 15.4. potom na Discgolfové hřiště Prachatice (registrace probíhá a ještě je volno), 16.4. na MultiGolfPark Poděbrady a celou tour uzavřeme 1.5. velkolepým turnajem na DiscGolfParku Veselí nad Moravou (registrace začíná 6.4.).

Na každém turnaji probíhá akademie s dvojnásobným mistrem ČR v discgolfu Kryštofem Novákem a losovačka o First Run disk od českého výrobce Wingman Discs!

Konopiště Open a Konopiště Amateur Open

Tenhle turnaj pořádáme už od roku 2013 a pokaždé jej posunujeme o kus vpřed. V roce 2021 jsme na Konopišti dokonce uspořádali Mistrovství Evropy a i letos v červnu bude na Konopišti opravdu velká show. 9. až 11. června tam ve spolupráci s ČADG děláme Konopiště Amateur Open a 16. až 18. června EuroTour Konopiště Open. A víte co? Druhého zmíněného turnaje se zúčastní taky šestinásobný mistr světa Paul McBeth! Více informací o Konopišti se dočtete na turnajovém webu.

Stánek budeme mít samozřejmě plně vybavený a obohacený o několik perel, které budou k prodeji exkluzivně pouze na místě!

Turnaje Czech Disc Golf Tour

Již tradičně podporujeme i turnaje nejvyšší české discgolfové ligy – O pohár starosty města Uničov (30.6. až 2.7.) a Moravian Open (22. až 24.9.). První zmíněný turnaj je pro nás zkrátka srdcovka, dlouhodobě jde o jeden z nejoblíbenějších (nejnaplněnějších) turnajů na Tour a tamní komunitu zkrátka a dobře zbožňujeme. Všemi deseti doporučujeme přijet se podívat.

Druhý turnaj pořádá náš domácí klub Moravian Gators Nový Jičín na kopci Svinec hned u města. Krásné výhledy, drsné počasí, silný vítr a neuvěřitelně náročné hřiště. Moravian Open v kostce. Rozhodně se tam ale těšíme a hráči jakbysmet!

Mistrovství střední Evropy a další turnaje nejvyšší důležitosti

Letos se stánkem (a kamerami) vyrazíme také na Mistrovství střední Evropy, které proběhne 8.-10.9. v rakouském Sankt Pöltenu. Místní si tak budou moci nakoupit discgolfové vybavení a vy si zase užijete play-by-play video z finálového kola kategorie MPO.

O týden dříve proběhne také turnaj Europe Búřov Open, který je letos PDGA A a to znamená, že se na něm můžeme těšit i na solidní mezinárodní účast.

Další veledůležitou akcí je Mistrovství České republiky dvojic, na které vyrazíme už 6.5. do Českých Budějovic. Druhým Mistrovstvím republiky, které letos nejen podporujeme, ale také pořádáme, je MČR Amatérů v Budišově nad Budišovkou (25.-27.8.).

Turnaje 2. Discgolfové ligy

Nejvyšší česká amatérská liga je pro nás rovněž nesmírně důležitá a proto vesele podporujeme několik jejich zastávek a jezdíme na ně. Letos to je začátkem dubna Valmezácké Chapadlo, 22.-23.4. Budweis Stromovka Open a 27.-28.5. Budišovská Břidla. Všechny turnaje pořádají místní kluby a my jsme moc rádi, že je v tom můžeme podpořit!

Za fotografii děkujeme Martinu Jarošovi a České asociaci discgolfu

Další turnaje a ligy, které podporujeme

Stoprocentně i se stánkem vyrazíme na turnaj Jarní Rekovice Open 2023 (30.4.) a také na finále Jihočeské discgolfové ligy v Českých Budějovicích (30.9.). Uvidíme, jestli v kalendáři najdeme nějaký prostor na další stánkové výjezdy, nicméně zmínku si zaslouží i další ligy, které podporujeme.

Jmenovitě jde o Valašskou discgolfovou ligu, Novojičínskou discgolfovou Tour, Wallachian proDiscgolf Tour, Jihočeskou discgolfovou ligu a samozřejmě naši vlastní Jarní proDiscgolf.cz Tour.

Jak vidíte, není toho málo. A my už se nemůžeme dočkat, až to všechno vypukne!

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.