Zavřít

Youtube kanály o discgolfu, které nechceš opomíjet

10. Právě tolik videokanálů na youtube jsme se rozhodli vypíchnout. Turnajová videa, recenze disků, rozhovory a další. Co jiného se taky dá dělat, když je venku zima, prší, a den je krátký?

Jistě. Člověk se určitě naučí nejvíce praxí, ale pozorování lepších hráčů udává směr. A ten je důležitý vždy, ať už v discgolfu, jiném sportu, či v životě.

Pokud nevíte, kam jdete, pravděpodobně skončíte někde jinde. 

Lawrence J. Peter

Záznamy turnajů

LCGM8

Fin. Má určitě nejlepší videa z Evropy z největších evropských turnajů. Mimojiné třeba Mistrovství Evropy 2014, European Open 2011. Skvělá kvalita spojená se snímáním na dvě kamery (na některých turnajích). Navíc v několika videích můžete zahlédnout i nás – jako diváky.

loksupoksu

Nejrychlěji se rozvíjející sport ve Finsku – to je discgolf. Z desítky hřišť před 15 lety se posunuli na 423 na konci roku 2014 a to s sebou samozřejmě nese i kvalitní hráčskou základnu. Loksupoksu natáčí finskou tour, navíc i s komentářem. Člověk občas pochytí i nějaké to finské sana.

CentralCoastDiscGolf

Američani. Rychlí, kvalitní. Z minulé sezóny mají v repertoáru třeba Masters Cup (jeden z největších turnajů roku na jednom z nejhezčích hřišť). Za shlédnutí také stojí na facebooku už zmíněné Ask Me Anything s Paulem McBethem. A taky Pro Worlds 2014!

McFlySoHigh

Nejrychlejší, nejaktivnější. Taky Američan, navíc už má ve vínku několik turnajů po celé USA. Vyplatí se ho odebírat, protože většinu turnajů má sestříhanou asi dva dny poté, co skončí. Zaslouží si palec. Video ke shlédnutí? Určitě finále Pro Worlds 2014 s rozhozem o první místo mezi Paulem Mcbethem a Rickym Wysockim.

Jomez Productions

Menší, ale neméně zajímavý americký videokanál. Kvalitní videa s kvalitním komentářem, za zmínku určitě stojí třeba Glass Blown Open 2014.

Jiné

Frisbeegolfradat

V překladu discgolfová hřiště, opět finský videokanál. Pro nás Čechy je tady důležitá zejména série Hat Guy Disc Golf, kde Hat Guy a Avery Jenkins objíždí discgolfová hřiště po Finsku, dělají recenze disků a vyhledávají finské top hráče.

Paul McBeth

Paul „The Champ“ McBeast. Je nejlepší na světě a jeho videa jasně ukazují proč. Výzva legendě frisbee trick shotů stojí za shlédnutí.

The SpinTV

V současné době produkuje asi nejkvalitnější discgolfová videa. Za ty nejzajímavější považujeme určitě In the Bag videa třeba s KJ Nybem. Občas i nějaké ty záznamy turnajů.

Deep in the Game

Výuková videa s hráči jako je Jussi Meresmaa, Avery Jenkins doplněnými českými titulky.

O autorovi

Discgolf hraje od roku 2011. Od počátku se taky věnuje jeho rozvoji skrz pořádání turnajů, výuku discgolfu a eshop proDiscgolf.cz, který má na starost. Je mistrem republiky v discgolfu z roku 2017 a 2020.